Geavanceerd zoeken  

Nieuws:

Pagina's: [1]   Omlaag

Auteur Topic: Oranjesnavelige Stern  (gelezen 188 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

redmar_woudstra

  • Member
  • Offline Offline
  • Berichten: 2975
Oranjesnavelige Stern
« Gepost op: juli 17, 2006, 09:31:27 am »

Ik zag de foto's staan op http://www.dutchbirding.nl en moest meteen denken aan de (vooralsnog) niet op soort gebrachte stern van Wassenaar. Aangezien daar zoveel onduidelijkheid over bestaat, ben ik benieuwd wat jullie (aan de hand van die foto's) denken van de vogel.
Ik moet zeggen dat er voor Sierlijke Stern wel wat te zeggen valt (aan de hand van de Kenmerkengids), maar ook weer niet:
-witte stuit (duidelijk contrasterend met vleugels) pleit vr Sierlijke
-snavel is naar mijn mening niet passend voor Sierlijke: te kort, geen duidelijk naar beneden gebogen punt en de snavel zou roder moeten zijn. Deze snavel lijkt veel meer op Bengaalse Stern (die ik in de Camargue heb gezien), maar daar klopt de stuit weer niet voor. Voor bijvoorbeeld Cayennestern is de snavel weer te oranje. Voor Koningsstern is de snavel naar mijn smaak te dik.
-Of het vleugelpatroon klopt, dat weet ik niet, kan nergens echt goede vergelijkende foto's vinden. Lijkt niet echt te kloppen met bijvoorbeeld Grote Stern (voor evt. hybride), gezien de foto's op http://www.birdguides.com van de Cayennestern klopt dat ook niet. Jammer dat de ondervleugel niet op de foto staat, wellicht wl door de waarnemer gezien?

Het is wel weer een intressant beestje, maar volgens mij is ook bij deze vogel een hybride (grotexsierlijke, bengaalsexgrote) niet onmogelijk en op basis van de foto's voor mij niet mogelijk om een soort aan te wijzen. Maar goed, ik ben nog maar een groentje met zulke lastige soorten, dus wie waagt zich er aan? Ben benieuwd wat jullie van de vogel vinden.

ps. ik zal even gaan duimen dat de vogel er volgend weekend nog zit, dan heb ik namelijk een paar daagjes Texel voor de boeg, in de hoop op zeldzame steltlopers! :)
Gelogd
groet,
Redmar
Pagina's: [1]   Omhoog
 

Pagina opgebouwd in 0.044 seconden met 19 queries.