Doet Kopenhagen er nog toe

Gestart door Andre321, december 31, 2009, 18:15:26 PM

Vorige topic - Volgende topic

Andre321


Goh,
Wie had dat verwacht in deze crises tijd...
Vraag me trouwens wel af wat Kopenhagen nog in te brengen heeft..
Het loopt toch...


http://www.algemene-energieraad.nl/newsitem.asp?pageid=18682

CiteerGroei Duitse zonnestroom: 50% in 2009
[size=0.95em]De Duitse zonnestroom markt groeide nog nooit zo hard. In Duitsland, wereldleider op het gebied van zonne-energie, is er in 2009 volgens voorlopige schattingen bijna 50% groei geboekt. Aldus Peakoil.[/size]
[gen zeker 250r interessant artikel in het laatste nummer van Photon in 2009 – dat als lekkermakertje reeds op de website van het Duitse vakblad werd gepubliceerd – wordt nader ingegaan op de markgroei in Duitsland voor dit jaar. Was die groei vorig jaar al blijvend spectaculair en fors hoger dan een jaar lang door velen was gedacht (1.933 MWp nieuwbouw), gaat het dit jaar door alle daken heen. Dit werd al duidelijk toen het Bundesnetzagentur (agentschap van het Wirtschaftsministerium) de resultaten tot en met september 2009 publiceerde. Een verplichting om vast te kunnen stellen hoe groot de marktgroei vanaf oktober 2008 was geweest. En met welk degressiepercentage voor de nieuwe invoedingstarieven voor 2010 gerekend moest gaan worden. Zoals ook al lang voorspeld: de hoogste marktgroei 'corridor' (> 1,5 GWp in een jaar tijd) werd met de vingers in de neus gehaald, en het degressiepercentage voor nieuwe installaties in 2010 dus opgekrikt naar 9% (installaties tot en met 100 kWp), resp. 11% (grotere systemen). Leidend tot de nieuwe invoedingstarieven voor nieuwe installaties in 2010, zoals ik heb vermeld in de EEG Einspeise Vergütungen tabel (alle oudere installaties blijven hun eigen invoedingstarief houden en behouden alle rechten).[/color][/font][/l]


http://www.algemene-energieraad.nl/newsitem.asp?pageid=18682

Andre321

http://www.nuzakelijk.nl/alternatieve-energie/2153591/china-bij-grootste-producenten-windenergie.html


CiteerPEKING - China heeft zich dit jaar opgewerkt tot de op twee na grootste producent van windenergie ter wereld. De capaciteit voor opwekking van windenergie bereikt de 20 gigawatt, zo meldde China's nationale energiebureau donderdag tegen persbureau Xinhua.

© ANPMet die capaciteit is China na de Verenigde Staten en Duitsland de grootste producent van windenergie. De VS had in 2008 een capaciteit van ruim 25 gigawatt, China produceerde in dat jaar nog ruim 12 gigawatt aan windenergie. Het Aziatische land passeerde dit jaar Spanje, dat een kleine 17 gigawatt aan windenergie opwekt.
Kolen
China is voor de opwekking van energie voor 70 procent afhankelijk van kolencentrales. Daarmee stoot het van alle landen de meeste vervuilende stoffen uit, die verantwoordelijk zijn voor opwarming van de aarde.

Andre321

Citeer[/color]Bericht van Peakoil Nederland[/color]>> De Duitse zonnestroom markt groeide nog nooit zo hard. In Duitsland, wereldleider op het gebied van zonne-energie, is er in 2009 volgens voorlopige schattingen zeker 2500 MWp aan zonnestroomvermogen bijgeplaatst. Een groei tegen de 50% waardoor Duitsland nu meer dan 1% van haar elektriciteit uit zonne-energie opwekt. Duitsland maakt haar positie als marktleider, met 40.9% van de opgestelde PV-panelen in de wereld in 2008, meer dan waar. (...) Duitsland 2009 – de hamvraag: 2,5, 3 of zelfs 4 GWp??? In een wederom zeer interessant artikel in het laatste nummer van Photon in 2009 – dat als lekkermakertje reeds op de website van het Duitse vakblad werd gepubliceerd – wordt nader ingegaan op de markgroei in Duitsland voor dit jaar. Was die groei vorig jaar al blijvend spectaculair en fors hoger dan een jaar lang door velen was gedacht (1.933 MWp nieuwbouw), gaat het dit jaar door alle daken heen. Dit werd al duidelijk toen het Bundesnetzagentur (agentschap van het Wirtschaftsministerium) de resultaten tot en met september 2009 publiceerde. Een verplichting om vast te kunnen stellen hoe groot de marktgroei vanaf oktober 2008 was geweest. En met welk degressiepercentage voor de nieuwe invoedingstarieven voor 2010 gerekend moest gaan worden. Zoals ook al lang voorspeld: de hoogste marktgroei 'corridor' (> 1,5 GWp in een jaar tijd) werd met de vingers in de neus gehaald, en het degressiepercentage voor nieuwe installaties in 2010 dus opgekrikt naar 9% (installaties tot en met 100 kWp), resp. 11% (grotere systemen). Leidend tot de nieuwe invoedingstarieven voor nieuwe installaties in 2010, zoals ik heb vermeld in de EEG Einspeise Vergütungen tabel (alle oudere installaties blijven hun eigen invoedingstarief houden en behouden alle rechten)