Geavanceerd zoeken  

Nieuws:

Pagina's: 1 ... 71 72 [73]   Omlaag

Auteur Topic: Wolven bij de buren  (gelezen 98670 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Freek Verkerk

  • Member
  • Offline Offline
  • Berichten: 3267
    • Linkedin profile
Re: Wolven bij de buren
« Reactie #2160 Gepost op: december 04, 2019, 00:18:10 am »

Dat zou kunnen betekenen dat men misschien niet alle nieuwe roedels gevonden heeft. Want je zou verwachten dat dat die stijgingen gelijk zijn, afgezien van wat toeval.
Het is zelfs waarschijnlijk dat niet alle roedels bekend zijn. Sommige deelstaten lopen beslist niet hard met monitoring en van een roedel spreek je pas als er ook jongen zijn vastgesteld. Dat is vaak nog een hele klus. Het aantal roedels in Duitsland wordt ieder jaar door nagekomen informatie weer bijgesteld.
Ik ben het met je eens. Aannemelijk is dat alle paartjes in het voorjaar proberen te paren. Naast het aantal waargenomen roedels is er ook een best wel hoog percentages paartjes (zonder jongen dus). Hoe kan dat????? Ik denk dat dit de volgende oorzaken heeft: 1.de paarvorming heeft plaatsgevonden NA de paringstijd, te laat dus. 2. Er zijn wel jongen geboren, maar die zijn direct weer doodgegaan. Bij geboortes kan veel mis gaan en ook korte tijd daarna zijn jonge dieren nog erg kwetsbaar. 3. Er zijn wel jongen geboren en het gaat goed met hen, maar niemand heeft ze nog gezien.
Gelogd
Natuurlijk gegroet
Freek Verkerk
Pagina's: 1 ... 71 72 [73]   Omhoog
 

Pagina opgebouwd in 0.046 seconden met 20 queries.