Geavanceerd zoeken  

Nieuws:

Pagina's: 1 2 [3] 4 5 ... 47   Omlaag

Auteur Topic: Reporting bugs in Observado.org  (gelezen 60371 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Jan Zwaaneveld

  • Member
  • Offline Offline
  • Berichten: 1651
    • Lekker vogelen!
bugs in Observado.org
« Reactie #60 Gepost op: november 24, 2008, 15:00:49 pm »

Ik heb een tijdlang zonder problemen zitten invoeren, en nu krijg ik ineens de volgende melding:

Error in file /home/waarneming/www/waarneming.nl/_pie/objects/class.activerecord.php on line 818

Could not retrieve structure for table protocol


Ik was bezig met het invoeren van waarnemingen van zoogdieren uit de jaren 80.
Sluiten van de browser (IE) en opnieuw opstarten helpt niet.
 
Gelogd
Lekker vogelen (mijn vogelblog)

hiskodevries

  • Forum beheerder
  • Offline Offline
  • Berichten: 43225
bugs in Observado.org
« Reactie #61 Gepost op: november 24, 2008, 15:25:03 pm »

jan, probeer het nog maar eens
we hebben wat wijzigingen in de db gedaan
Gelogd
Was getekend Hisko de Vries.

Wil je een fotovraag stellen op het forum lees dan dit eerst https://forum.waarneming.nl/smf/index.php?topic=452369.0

Jan Zwaaneveld

  • Member
  • Offline Offline
  • Berichten: 1651
    • Lekker vogelen!
bugs in Observado.org
« Reactie #62 Gepost op: november 24, 2008, 15:54:44 pm »

Yep, hij gaat weer als een tierelier.
Bedankt weer, Hisko.
Gelogd
Lekker vogelen (mijn vogelblog)

Harm digitaal

  • Member
  • Offline Offline
  • Berichten: 6458
    • http://members.chello.nl/~h.alberts01/
bugs in Observado.org
« Reactie #63 Gepost op: december 02, 2008, 10:13:52 am »

Ik heb ontdekt dat de oude (van voor 2007) en de nieuwe waarnemingen van de wespenspin niet goed geintegreerd zijn.
Klik ik bij mijn niewe waarnemingen van zomer 2008 op een van de foto's die ik geupload heb en vervolgens op alle foto's van deze soort dan krijg ik niet de oudere foto's van 2006 en daarvoor tezien. ook als ik op waarnemingen klik(van die soort krijg ik alleen de waarnemingen van na 2006.
Andersom als ik op de waarneming van de wespenspin in 2006 klik krijg ik alleen als ik op foto's of waarnemingen klik de waarnemingen tot 2006 tezien en ook alleen maar die foto's. Het lijkt zo wel of het 2 aparte soorten zijn: de wespenspin tot 2007 en de wespenspin na 2007.
Kunnen jullie zorgen dat deze bug wordt hersteld?
Gr. Harm
Gelogd
Met vriendelijke groet Harm Alberts
Dagvlinders van Europa

hiskodevries

  • Forum beheerder
  • Offline Offline
  • Berichten: 43225
bugs in Observado.org
« Reactie #64 Gepost op: december 02, 2008, 10:32:11 am »

Harm, dit soort opmerkingen hoort hier:
http://forum.waarneming.nl/forum/index.php?showtopic=57476
maar is aangepast
Gelogd
Was getekend Hisko de Vries.

Wil je een fotovraag stellen op het forum lees dan dit eerst https://forum.waarneming.nl/smf/index.php?topic=452369.0

Erik van Dijk

  • Moderator
  • *
  • Offline Offline
  • Berichten: 2392
bugs in Observado.org
« Reactie #65 Gepost op: december 10, 2008, 21:06:59 pm »

Hoi Hisko,

Bij het wijzigen of aanbrengen van de familie van een soort staan sommige heel netjes en andere herkenbaar maar verbouwd in het pull down menu.

Groet Erik
Gelogd
Met vriendelijke groet

Erik van Dijk

Avifauna Rijk van Nijmegen:
http://nijmegen.waarneming.nl/atlas_start.php?groep=1

hiskodevries

  • Forum beheerder
  • Offline Offline
  • Berichten: 43225
bugs in Observado.org
« Reactie #66 Gepost op: december 11, 2008, 07:50:47 am »

erik, dat is geen bug
het betreft een nog niet vertaalde familie naam

 
Gelogd
Was getekend Hisko de Vries.

Wil je een fotovraag stellen op het forum lees dan dit eerst https://forum.waarneming.nl/smf/index.php?topic=452369.0

Erik van Dijk

  • Moderator
  • *
  • Offline Offline
  • Berichten: 2392
bugs in Observado.org
« Reactie #67 Gepost op: december 13, 2008, 20:31:27 pm »

Citaat
erik, dat is geen bug
het betreft een nog niet vertaalde familie naam

Maar ik heb heb dan al wel zowel in het Nederlands als het Engels erin gezet?? :huh:  
Gelogd
Met vriendelijke groet

Erik van Dijk

Avifauna Rijk van Nijmegen:
http://nijmegen.waarneming.nl/atlas_start.php?groep=1

Erik van Dijk

  • Moderator
  • *
  • Offline Offline
  • Berichten: 2392
bugs in Observado.org
« Reactie #68 Gepost op: december 13, 2008, 20:32:37 pm »

Geen echte bug,m aar toch.

Als je een nieuwe plantensoort aanmaakt zet hij hem standaard op boom.
Dit terwijl meer dan 90% van de soorten een plant is. Mij lijkt het logischer om plant als standaard te gebruiken.

Groet erik
Gelogd
Met vriendelijke groet

Erik van Dijk

Avifauna Rijk van Nijmegen:
http://nijmegen.waarneming.nl/atlas_start.php?groep=1

Erik van Dijk

  • Moderator
  • *
  • Offline Offline
  • Berichten: 2392
bugs in Observado.org
« Reactie #69 Gepost op: december 25, 2008, 08:30:58 am »

Sinds vanochtend krijg ik bij het invoeren (specifieker het corrigeren van de datum een waarneming) ineens de waarschuwing bij een zeldzame soort bij de zeldzame soorten van waarneming.nl (NL dus) ipv van de reeds aangepaste soorten Observado.

De waarnemingen die ik ingevoerd heb, heb ik gister ingevoerd.
 :huh:  :huh:  
Gelogd
Met vriendelijke groet

Erik van Dijk

Avifauna Rijk van Nijmegen:
http://nijmegen.waarneming.nl/atlas_start.php?groep=1

Erik van Dijk

  • Moderator
  • *
  • Offline Offline
  • Berichten: 2392
bugs in Observado.org
« Reactie #70 Gepost op: januari 15, 2009, 20:31:01 pm »

Als ik een serie waarnemingen heb ik ingevuld en daarna bij enkele een foto toevoeg loop het invoerscherm vast. Dit heb ik meerdere keren geconstateerd.
Gelogd
Met vriendelijke groet

Erik van Dijk

Avifauna Rijk van Nijmegen:
http://nijmegen.waarneming.nl/atlas_start.php?groep=1

garryb

  • Member
  • Offline Offline
  • Berichten: 1034
    • http://pbase.com/garryb
bugs in Observado.org
« Reactie #71 Gepost op: februari 05, 2009, 23:47:53 pm »

Ik krijg het niet voor elkaar een waarneming op Noord-Cyprus (Girne) in te voeren. Pijl geplaatst, soort en gegevens ingevuld en vervolgens de volgende  foutmelding:

id_gebied must exist

Help!  :rolleyes:  

marcel123

  • Member
  • Offline Offline
  • Berichten: 11689
bugs in Observado.org
« Reactie #72 Gepost op: februari 06, 2009, 00:16:56 am »

Citaat
Ik krijg het niet voor elkaar een waarneming op Noord-Cyprus (Girne) in te voeren. Pijl geplaatst?
In Zee?

garryb

  • Member
  • Offline Offline
  • Berichten: 1034
    • http://pbase.com/garryb
bugs in Observado.org
« Reactie #73 Gepost op: februari 06, 2009, 00:20:54 am »

Geenszins, ik plaatste de pijl op het vasteland in de haven van Girne, op het dak van het gebouw waar de in te voeren Cyprustapuit zich bevond. De fout trad herhaaldelijk op in zowel Firefox als IE. Ook het verplaatsen van de pijl het binnenland in biedt geen soelaas.  
« Laatst bewerkt op: februari 06, 2009, 00:27:49 am door garryb »
Gelogd

Peter Vercruijsse

  • Member
  • Offline Offline
  • Berichten: 66
bugs in Observado.org
« Reactie #74 Gepost op: februari 13, 2009, 16:47:15 pm »

Sinds gisteren (maar kan al eerder zijn) heb ik problemen met invoeren: als ik een waarneming invoer en daarna een foto toevoeg (of een groepssamenstelling invoer) is de locatiekaart geblokkeerd voor de volgende invoer.  Ik moet er dan uit en weer opnieuw beginnen.

Groet,
Peter Vercruijsse
Gelogd

ria.vogels

  • Member
  • Offline Offline
  • Berichten: 395
bugs in Observado.org
« Reactie #75 Gepost op: februari 13, 2009, 21:31:26 pm »

Sinds gisteren (maar kan al eerder zijn) heb ik problemen met invoeren: als ik een waarneming invoer en daarna een foto toevoeg (of een groepssamenstelling invoer) is de locatiekaart geblokkeerd voor de volgende invoer. Ik moet er dan uit en weer opnieuw beginnen.

Groet,
Peter Vercruijsse



Ik heb precies hetzelfde als Peter, ook sinds gisteren. Liep er tegenaan toen ik Nieuw Zeeland waarnemingen aan het invoeren was. Niet alleen als ik foto's plaatste, maar ook als ik een nieuwe waarneming op een andere plaats in het land wilde invoeren. De andere plaats pakte hij wel, maar inzoomen of verschuiven dat lukte helemaal niet. Moest ik ook helemaal opnieuw beginnen.

 
Gelogd
Groet, Ria Vogels

laatvlieger

  • Admins
  • Offline Offline
  • Berichten: 16617
bugs in Observado.org
« Reactie #76 Gepost op: februari 14, 2009, 18:06:18 pm »

Citaat
Sinds gisteren (maar kan al eerder zijn) heb ik problemen met invoeren: als ik een waarneming invoer en daarna een foto toevoeg (of een groepssamenstelling invoer) is de locatiekaart geblokkeerd voor de volgende invoer. Ik moet er dan uit en weer opnieuw beginnen.

Groet,
Peter Vercruijsse



Ik heb precies hetzelfde als Peter, ook sinds gisteren. Liep er tegenaan toen ik Nieuw Zeeland waarnemingen aan het invoeren was. Niet alleen als ik foto's plaatste, maar ook als ik een nieuwe waarneming op een andere plaats in het land wilde invoeren. De andere plaats pakte hij wel, maar inzoomen of verschuiven dat lukte helemaal niet. Moest ik ook helemaal opnieuw beginnen.
Ik heb dit zelfde probleem nu ook in Waarneming.nl. Ik heb het bij de programmeurs gemeld.  
Gelogd
Groet,

Wouter Teunissen


Mijn Weblog: http://birdboredom.blogspot.com/

Dylan

  • Team Waarneming.nl
  • Forum beheerder
  • Offline Offline
  • Berichten: 2367
    • Waarneming.nl
bugs in Observado.org
« Reactie #77 Gepost op: februari 16, 2009, 11:45:02 am »

Dit probleem wordt vandaag onderzocht. Voortgang zal in dit topic worden gemeld.
Gelogd
Dylan Verheul
Mede-oprichter Waarneming.nl

Dylan

  • Team Waarneming.nl
  • Forum beheerder
  • Offline Offline
  • Berichten: 2367
    • Waarneming.nl
bugs in Observado.org
« Reactie #78 Gepost op: februari 16, 2009, 12:56:06 pm »

Tijdelijke oplossing neergezet waardoor het probleem zich nu niet meer voordoet. Oorzaak is een technische incompatibiliteit tussen twee verschillende JavaScript-bestanden. We gaan er nu aan werken om deze structureel "samen te laten werken".
Gelogd
Dylan Verheul
Mede-oprichter Waarneming.nl

ria.vogels

  • Member
  • Offline Offline
  • Berichten: 395
bugs in Observado.org
« Reactie #79 Gepost op: februari 16, 2009, 22:15:55 pm »

Al een poosje ben ik bezig met het invoeren van oude waarnemingen van vogels en vlinders op het nieuwe Observado. Libellen heb ik al wel eerder ingevoerd in het oude systeem, maar dat was zo'n crime dat ik de vogels heb laten zitten.
Nu zocht ik gisteren naar de waarnemingen die ikzelf en mijn vriend Marcel Bingley op Lesbos hebben gedaan en al wel geplaatst hebben. Het gaat om midden mei 2007. Als ik zoek op Greece- Lesbos zie ik nog nog wel waarnemingen van Jan Hartog in begin mei van dat jaar, maar dan begint de volgende pas weer in 2008.
Zoek ik op een specifiek beestje bijvoorbeeld Beekoeverlibel dan kom ik wel bij mijn waarneming op Lesbos terecht. Ze staan er dus wel in, maar worden niet in het overzicht op gebied getoond.
Kan dit te maken hebben met het feit dat we de pijl op Lesbos toendertijd exact hebben gezet en dat met het overgaan naar het nieuwe Observado het gebied niet goed is ingelezen? Ik begreep uit een forumdiscussie dat de pijl voor Lesbos in het begin ook verkeerd stond.

 
Gelogd
Groet, Ria Vogels

marcel123

  • Member
  • Offline Offline
  • Berichten: 11689
bugs in Observado.org
« Reactie #80 Gepost op: februari 16, 2009, 23:02:13 pm »

Citaat
Al een poosje ben ik bezig met het invoeren van oude waarnemingen van vogels en vlinders op het nieuwe Observado. Libellen heb ik al wel eerder ingevoerd in het oude systeem, maar dat was zo'n crime dat ik de vogels heb laten zitten.
Nu zocht ik gisteren naar de waarnemingen die ikzelf en mijn vriend Marcel Bingley op Lesbos hebben gedaan en al wel geplaatst hebben. Het gaat om midden mei 2007. Als ik zoek op Greece- Lesbos zie ik nog nog wel waarnemingen van Jan Hartog in begin mei van dat jaar, maar dan begint de volgende pas weer in 2008.
Zoek ik op een specifiek beestje bijvoorbeeld Beekoeverlibel dan kom ik wel bij mijn waarneming op Lesbos terecht. Ze staan er dus wel in, maar worden niet in het overzicht op gebied getoond.
Kan dit te maken hebben met het feit dat we de pijl op Lesbos toendertijd exact hebben gezet en dat met het overgaan naar het nieuwe Observado het gebied niet goed is ingelezen? Ik begreep uit een forumdiscussie dat de pijl voor Lesbos in het begin ook verkeerd stond.

Heb wel een waarneming gevonden op lesbos:
http://observado.org/waarneming/view/40066006

maar er zijn er meer op een ander eiland Chios. Het lijkt me dat de waarneming op het verkeerde eiland is geplaatst.
Libellen in Griekenland in 2007

http://observado.org/soort/photos/632

Eiland lesbos
« Laatst bewerkt op: februari 16, 2009, 23:29:50 pm door optilete »
Gelogd

hiskodevries

  • Forum beheerder
  • Offline Offline
  • Berichten: 43225
bugs in Observado.org
« Reactie #81 Gepost op: februari 17, 2009, 14:07:53 pm »

als je linkt moet je wel goed linken
http://observado.org/soort/view/269

het is niet dat elke willekeurige volgorde van woorden relevante informatie ophaalt
« Laatst bewerkt op: februari 17, 2009, 14:08:48 pm door hiskodevries »
Gelogd
Was getekend Hisko de Vries.

Wil je een fotovraag stellen op het forum lees dan dit eerst https://forum.waarneming.nl/smf/index.php?topic=452369.0

marcel123

  • Member
  • Offline Offline
  • Berichten: 11689
bugs in Observado.org
« Reactie #82 Gepost op: februari 17, 2009, 17:01:05 pm »

Citaat
als je linkt moet je wel goed linken
http://observado.org/soort/view/269

het is niet dat elke willekeurige volgorde van woorden relevante informatie ophaalt
In IE doet ie het niet, in Opera en FF wel.
« Laatst bewerkt op: februari 17, 2009, 17:02:45 pm door optilete »
Gelogd

ria.vogels

  • Member
  • Offline Offline
  • Berichten: 395
bugs in Observado.org
« Reactie #83 Gepost op: februari 17, 2009, 20:02:47 pm »

Citaat
Heb wel een waarneming gevonden op lesbos:
http://observado.org/waarneming/view/40066006

maar er zijn er meer op een ander eiland Chios. Het lijkt me dat de waarneming op het verkeerde eiland is geplaatst.



Hallo Marcel,
Dat is precies mijn punt. Toen alles van het oude systeem naar het nieuwe systeem is overgehuisd, bleken alle waarnemingen van Lesbos naar een fout eiland verplaatst te zijn. In een eerder lijntje over foute gebieden staat dat deze fout is hersteld. Maar dat is dus niet gebeurd voor onze waarnemingen. Wij hebben alles oorspronkelijk netjes op het goede eiland op de exacte locatie geplaatst.
De ene waarneming van de bonte kraai die je hebt gevonden (zie link hierboven genoemd) heeft 'mijn' Marcel eergisteren opnieuw ingevoerd toen ik dit probleem had ontdekt. Ik vind het echter een beetje van de zotte dat wij alles nu zelf naar Lesbos zouden moet gaan verplaatsen. Kan dat niet centraal?
En misschien geldt dit nog voor meer waarnemingen van andere waarnemers?
« Laatst bewerkt op: februari 19, 2009, 13:04:30 pm door optilete »
Gelogd
Groet, Ria Vogels

hiskodevries

  • Forum beheerder
  • Offline Offline
  • Berichten: 43225
bugs in Observado.org
« Reactie #84 Gepost op: februari 19, 2009, 10:32:22 am »

ik heb de hele meute verhuist

 
Gelogd
Was getekend Hisko de Vries.

Wil je een fotovraag stellen op het forum lees dan dit eerst https://forum.waarneming.nl/smf/index.php?topic=452369.0

ria.vogels

  • Member
  • Offline Offline
  • Berichten: 395
bugs in Observado.org
« Reactie #85 Gepost op: februari 19, 2009, 13:17:59 pm »

ik heb de hele meute verhuist

--------------------

Was getekend Hisko de Vries



Hisko, mijn dank is groot!

 
Gelogd
Groet, Ria Vogels

Lonnie Bregman

  • Member
  • Offline Offline
  • Berichten: 1660
    • http://waarneming.nl/user/view/18483
bugs in Observado.org
« Reactie #86 Gepost op: februari 22, 2009, 17:03:10 pm »

Het is niet echt een groot probleem, maar ik wilde het toch even melden.

Als ik een Papegaaiduiker invoer in Engeland komt er een bericht dat het een zeldzame soort is, maar bij mijn waarnemingen is het een vrij algemene soort.
Gelogd
Groeten, Lonnie Bregman

hiskodevries

  • Forum beheerder
  • Offline Offline
  • Berichten: 43225
bugs in Observado.org
« Reactie #87 Gepost op: februari 23, 2009, 08:13:57 am »

Lonnie, dat kan ik niet reproduceren, welke link gebruik je om een waarneming in te voeren ?
en welke browser
Gelogd
Was getekend Hisko de Vries.

Wil je een fotovraag stellen op het forum lees dan dit eerst https://forum.waarneming.nl/smf/index.php?topic=452369.0

Lonnie Bregman

  • Member
  • Offline Offline
  • Berichten: 1660
    • http://waarneming.nl/user/view/18483
bugs in Observado.org
« Reactie #88 Gepost op: februari 23, 2009, 18:29:37 pm »

Als ik een nieuwe waarneming invoer gebeurt het niet, maar als ik mijn oude waarneming wijzig en hem dan weer opsla wel. Mijn browser is trouwens Mozilla Firefox.
Gelogd
Groeten, Lonnie Bregman

hiskodevries

  • Forum beheerder
  • Offline Offline
  • Berichten: 43225
bugs in Observado.org
« Reactie #89 Gepost op: februari 24, 2009, 08:15:55 am »

Lonnie, dat is aangepast
Gelogd
Was getekend Hisko de Vries.

Wil je een fotovraag stellen op het forum lees dan dit eerst https://forum.waarneming.nl/smf/index.php?topic=452369.0
Pagina's: 1 2 [3] 4 5 ... 47   Omhoog
 

Pagina opgebouwd in 0.025 seconden met 21 queries.