Geavanceerd zoeken  

Nieuws:

Pagina's: [1] 2 3 ... 46   Omlaag

Auteur Topic: Reporting bugs in Observado.org  (gelezen 40218 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

spanjool

  • Member
  • Offline Offline
  • Berichten: 4477
Reporting bugs in Observado.org
« Gepost op: juli 19, 2008, 19:39:39 pm »

ik weet niet in hoeverre jullie er iets mee kunnen, maar ik heb net een aantal waarnemingen in Tsjechie geplaatst in de Ustecky kraj,  in de buurt van Chomatov dus aan de Tsjechiese kant van de grens met Duitsland maar ze worden kennelijk automatisch in Duitsland -Sachsen  geplaatst terwijl mijn marker toch echt in Tsjechie staat.
Vervolgens werkt dus de pagina "ask a question" niet. (Niet beschikbaar oid)
« Laatst bewerkt op: september 01, 2018, 11:11:05 am door Erik van Dijk »
Gelogd
Vriendelijke groet, Henk Gremmer

laatvlieger

  • Admins
  • Offline Offline
  • Berichten: 16598
bugs in Observado.org
« Reactie #1 Gepost op: juli 19, 2008, 20:44:54 pm »

Hoi Henk,

Observatio is nog in ontwikkeling. Daarom werken sommige dingen nog niet of nog niet goed genoeg. Blijf s.v.p. fouten die je tegenkomt hier melden. Dan kunnen we kijken of we daar wat aan kunnen doen. Op het moment zijn er mensen op vakantie, dus het kan allemaal wat langer duren, maar het is goed dat we er in ieder geval van op de hoogte zijn.


Heb je ingevoerd op basis van gebiedsnaam of heb je de marker exact gezet?  
Gelogd
Groet,

Wouter Teunissen


Mijn Weblog: http://birdboredom.blogspot.com/

laatvlieger

  • Admins
  • Offline Offline
  • Berichten: 16598
bugs in Observado.org
« Reactie #2 Gepost op: juli 19, 2008, 21:10:56 pm »

Henk,

Zou je hier even de link naar de waarneming willen plaatsen waarbij dit gebeurt? De grenspolygonen, kunnen af en toe nog wat beter getekend worden, misschien dat het daar aan ligt? Dit is het gebied van de Czech Republic:
http://observatio.eu/gebied/info/32860

Zoals je ziet zijn dicht de grens nog wat plekken die eigenlijk bij tsjechiŽ horen, maar nu bij Duitsland geplot worden.  
Gelogd
Groet,

Wouter Teunissen


Mijn Weblog: http://birdboredom.blogspot.com/

spanjool

  • Member
  • Offline Offline
  • Berichten: 4477
bugs in Observado.org
« Reactie #3 Gepost op: juli 19, 2008, 21:27:26 pm »

Hoi Wouter,

Nee dat lijkt het dus niet te zijn, het lijkt wel door de polygoon afgedekt te zijn.
Ik zal de marker eens iets verzetten, misschien komt het dan in tsjechie
 
« Laatst bewerkt op: juli 19, 2008, 21:35:47 pm door spanjool »
Gelogd
Vriendelijke groet, Henk Gremmer

spanjool

  • Member
  • Offline Offline
  • Berichten: 4477
bugs in Observado.org
« Reactie #4 Gepost op: juli 19, 2008, 21:45:23 pm »

Heb de marker dus niet verzet maar alleen change area toegepast op al de betreffende waarnemingen en ze daarmee in tsjechie geplaatst.
Zal in de toekomst wel goed komen denk ik.  
Gelogd
Vriendelijke groet, Henk Gremmer

laatvlieger

  • Admins
  • Offline Offline
  • Berichten: 16598
bugs in Observado.org
« Reactie #5 Gepost op: juli 19, 2008, 22:56:24 pm »

Citaat
Heb de marker dus niet verzet maar alleen change area toegepast op al de betreffende waarnemingen en ze daarmee in tsjechie geplaatst.
Zal in de toekomst wel goed komen denk ik.
Okť. Dat komt dan waarschijnlijk omdat een bepaald gebied in twee verschillende landen ligt en de gebiedsnaam "Duitsland- ..." draagt. Als je invoert met de marker lossen dat soort problemen zich in de toekomst vanzelf op. Omdat er aan de waarneming dan precieze coŲrdinaten zijn gekoppeld en de coordinaten wel in TsjechiŽ liggen.  Zou je s.v.p. nog even de oude gebiedsnaam (voordat je de change area toepaste) hier willen posten, dan kan ik daar nog even naar kijken?
Gelogd
Groet,

Wouter Teunissen


Mijn Weblog: http://birdboredom.blogspot.com/

Johan op den Dries

  • Member
  • Offline Offline
  • Berichten: 754
    • http://www.opdendries.com
bugs in Observado.org
« Reactie #6 Gepost op: juli 20, 2008, 10:06:11 am »

Hallo,

Ten eerste: super dat nu ook de buitenland waarnemingen op een makkelijke manier ingevoerd kunnen worden. Een goed initiatief!

Ten Tweede:
Ik probeer waarnemingen uit Thailand in te voeren. De waarnemingen vanaf het eiland Ko Samui zijn geen probleem echter bij de 2 eilanden ( ko Phangan en ko tao) erboven krijg ik de melding id_gebied must exist.

Groeten Johan
Gelogd
Johan op den Dries
Sneek

laatvlieger

  • Admins
  • Offline Offline
  • Berichten: 16598
bugs in Observado.org
« Reactie #7 Gepost op: juli 20, 2008, 10:15:27 am »

Citaat

Ten Tweede:
Ik probeer waarnemingen uit Thailand in te voeren. De waarnemingen vanaf het eiland Ko Samui zijn geen probleem echter bij de 2 eilanden ( ko Phangan en ko tao) erboven krijg ik de melding id_gebied must exist.

Groeten Johan
Hoi Johan,

Je prikt bij die twee eilanden de marker op de kaart? Ikkanhet probleem niet reproduceren. Ik krijg gewoon als gebiedsnaam "Thailand" als ik op het eiland klik. Gebeurt dit ook als je Observatio opnieuw opent?

Groet,
Wouter
« Laatst bewerkt op: juli 20, 2008, 10:21:17 am door laatvlieger »
Gelogd
Groet,

Wouter Teunissen


Mijn Weblog: http://birdboredom.blogspot.com/

Johan op den Dries

  • Member
  • Offline Offline
  • Berichten: 754
    • http://www.opdendries.com
bugs in Observado.org
« Reactie #8 Gepost op: juli 20, 2008, 10:58:29 am »

Hierbij een printscreen van mijn melding. Observatio heb ik ook opnieuw geopend en ververst (F5)
Het gaat hier om Ko Tao, Thailand
« Laatst bewerkt op: juli 20, 2008, 11:01:58 am door skua »
Gelogd
Johan op den Dries
Sneek

laatvlieger

  • Admins
  • Offline Offline
  • Berichten: 16598
bugs in Observado.org
« Reactie #9 Gepost op: juli 20, 2008, 11:46:06 am »

Okť duidelijk! Bedankt. Omdat Hisko op vakantie is kan het even duren voordat we hier een oplossing op hebben gevonden.  
Gelogd
Groet,

Wouter Teunissen


Mijn Weblog: http://birdboredom.blogspot.com/

laatvlieger

  • Admins
  • Offline Offline
  • Berichten: 16598
bugs in Observado.org
« Reactie #10 Gepost op: juli 25, 2008, 14:08:38 pm »

Voor fouten in gebieden of gebiedsnamen heb ik even een apart forumtopic aangemaakt.  
Gelogd
Groet,

Wouter Teunissen


Mijn Weblog: http://birdboredom.blogspot.com/

Taka

  • Member
  • Offline Offline
  • Berichten: 932
bugs in Observado.org
« Reactie #11 Gepost op: augustus 29, 2008, 08:40:37 am »

Het is een beetje muggenzifterij, maar een beta-versie is "feature complete", en bedoeld om eventuele bugs in de bestaande functionaliteit te repareren voordat de definitieve versie uitkomt.

Omdat er zo expliciet bij staat dat er nog nieuwe functionaliteit komt, lijkt me alpha-versie een juistere benaming.
Gelogd
(Sybe)

characea

  • Admins
  • Offline Offline
  • Berichten: 2788
bugs in Observado.org
« Reactie #12 Gepost op: augustus 29, 2008, 10:06:55 am »

Volgens mij is de software wel goed maar de configuratie en de referentietabellen (met name soortenlijsten en gebieden) nog niet..

Embee

  • Member
  • Offline Offline
  • Berichten: 41
bugs in Observado.org
« Reactie #13 Gepost op: augustus 31, 2008, 23:32:16 pm »

Geen bug, maar ik weet even niet waar ik de vraag anders moet stellen.
Ik mis mijn "waarnemingen per gebied optie" waarbij ik dan een kaartje van NL kreeg met stipjes waar ik allemaal ben geweest...
Komt die nog terug?

Groeten,
Marcel
Gelogd

hiskodevries

  • Forum beheerder
  • Offline Offline
  • Berichten: 41591
bugs in Observado.org
« Reactie #14 Gepost op: september 01, 2008, 11:13:17 am »

nee,
je kunt een export doen naar google earth, zelfde functionaliteit , veel mooier
Gelogd
Was getekend Hisko de Vries.

Wil je een fotovraag stellen op het forum lees dan dit eerst https://forum.waarneming.nl/smf/index.php?topic=1534.0

Embee

  • Member
  • Offline Offline
  • Berichten: 41
bugs in Observado.org
« Reactie #15 Gepost op: september 01, 2008, 22:24:06 pm »

Citaat
nee,
je kunt een export doen naar google earth, zelfde functionaliteit , veel mooier
Smaken verschillen, maar ik vind het overzicht in GE veel te druk... Vond de eenvoudig rode blokjes op het eenvoudige kaartje veel mooier en overzichtelijker ...

Maar ik kom er wel overheen hoor  ;)

Groet,
Marcel
Gelogd

marcel123

  • Member
  • Offline Offline
  • Berichten: 11716
bugs in Observado.org
« Reactie #16 Gepost op: september 04, 2008, 10:04:59 am »

http://observado.org/soort.php?id=79382&fr...-09-04&tab=foto

Ik zie wel fotos maar niet de bijbehorende waarnemingen..

hiskodevries

  • Forum beheerder
  • Offline Offline
  • Berichten: 41591
bugs in Observado.org
« Reactie #17 Gepost op: september 04, 2008, 10:36:31 am »

Gelogd
Was getekend Hisko de Vries.

Wil je een fotovraag stellen op het forum lees dan dit eerst https://forum.waarneming.nl/smf/index.php?topic=1534.0

Erik van Dijk

  • Moderator
  • *
  • Offline Offline
  • Berichten: 2330
bugs in Observado.org
« Reactie #18 Gepost op: september 07, 2008, 18:55:44 pm »

Kijk op onderstaande link en je ziet dat blauwe balk niet gelijk is
met de tabel eronder.
Citaat
http://waarneming.nl/gebied/feno/10030

Bij deze is dat wel goed:


Citaat
http://waarneming.nl/gebied/view/16703
Gelogd
Met vriendelijke groet

Erik van Dijk

Avifauna Rijk van Nijmegen:
http://nijmegen.waarneming.nl/atlas_start.php?groep=1

Erik van Dijk

  • Moderator
  • *
  • Offline Offline
  • Berichten: 2330
bugs in Observado.org
« Reactie #19 Gepost op: september 07, 2008, 19:07:17 pm »

Als je in onderstaand schemr op cancel klikt gebeurt er niets en ga je ook niet terug naar het vorige scherm


http://observatio.eu/species_name/create?id_species=81804
Gelogd
Met vriendelijke groet

Erik van Dijk

Avifauna Rijk van Nijmegen:
http://nijmegen.waarneming.nl/atlas_start.php?groep=1

Vincent

  • Admins
  • Offline Offline
  • Berichten: 6172
  • Admingroep:
    • ● Dagvlinders
bugs in Observado.org
« Reactie #20 Gepost op: september 07, 2008, 23:08:34 pm »

Citaat
Als je in onderstaand schemr op cancel klikt gebeurt er niets en ga je ook niet terug naar het vorige scherm


http://observatio.eu/species_name/create?id_species=81804
Dat lijkt me een beetje een flauwekuloptie, maar drukken op die knop maakt het ingevulde tekstveld weer leeg.
Gelogd
Vincent

Erik van Dijk

  • Moderator
  • *
  • Offline Offline
  • Berichten: 2330
bugs in Observado.org
« Reactie #21 Gepost op: september 11, 2008, 08:34:48 am »

De lijst met gebruikers werkt niet goed. Ik sta er zelf in ieder geval niet tussen en iemand die ik zocht ook niet.

http://observatio.eu/userlijst.php?type=0&...al_name=&prov=0

 
Gelogd
Met vriendelijke groet

Erik van Dijk

Avifauna Rijk van Nijmegen:
http://nijmegen.waarneming.nl/atlas_start.php?groep=1

Erik van Dijk

  • Moderator
  • *
  • Offline Offline
  • Berichten: 2330
bugs in Observado.org
« Reactie #22 Gepost op: september 18, 2008, 16:49:52 pm »

Geen bug, maar een consequent gebruik van hoofdletters bij het begin van functies, keuzemogelijkheden, etc zou de uitstraling kunnen verbeteren.

Groet Erik
Gelogd
Met vriendelijke groet

Erik van Dijk

Avifauna Rijk van Nijmegen:
http://nijmegen.waarneming.nl/atlas_start.php?groep=1

hiskodevries

  • Forum beheerder
  • Offline Offline
  • Berichten: 41591
bugs in Observado.org
« Reactie #23 Gepost op: september 18, 2008, 18:49:11 pm »

Citaat
De lijst met gebruikers werkt niet goed. Ik sta er zelf in ieder geval niet tussen en iemand die ik zocht ook niet.
werkt uitstekend.
laat iedereen zien die zich via dat domein heeft geregisteerd.
 
Gelogd
Was getekend Hisko de Vries.

Wil je een fotovraag stellen op het forum lees dan dit eerst https://forum.waarneming.nl/smf/index.php?topic=1534.0

Erik van Dijk

  • Moderator
  • *
  • Offline Offline
  • Berichten: 2330
bugs in Observado.org
« Reactie #24 Gepost op: september 19, 2008, 20:55:38 pm »

Citaat
laat iedereen zien die zich via dat domein heeft geregisteerd.

Moeten ik en vele anderen ons dan opnieuw registeren. Ik heb er namelijk al wel waarnemingen?

 :(  
Gelogd
Met vriendelijke groet

Erik van Dijk

Avifauna Rijk van Nijmegen:
http://nijmegen.waarneming.nl/atlas_start.php?groep=1

Erik van Dijk

  • Moderator
  • *
  • Offline Offline
  • Berichten: 2330
bugs in Observado.org
« Reactie #25 Gepost op: september 19, 2008, 20:57:53 pm »

Geen bug maar degene die nieuwe soorten invoeren zou het bij Obervado erg handig zijn als de standaard instelling bij een dier native is. Op wereldwijd niveau is namelijk een diersoort of plantensoort altijd native.

Groet Erik ^_^  
Gelogd
Met vriendelijke groet

Erik van Dijk

Avifauna Rijk van Nijmegen:
http://nijmegen.waarneming.nl/atlas_start.php?groep=1

rapunzel

  • ndff validator
  • Offline Offline
  • Berichten: 4093
  • Admingroep: Planten
bugs in Observado.org
« Reactie #26 Gepost op: september 19, 2008, 22:23:45 pm »

Geachte admins,

Hoe kan het zijn dat mijn waarnemingen in Kroatie en Hongarije wel in de database van Observado staan, maar dat ik niet als waarnemer geregistreerd sta ?

Gr.
Koos Ballintijn
Gelogd
Koos Ballintijn

marcel123

  • Member
  • Offline Offline
  • Berichten: 11716
bugs in Observado.org
« Reactie #27 Gepost op: september 20, 2008, 00:45:57 am »

http://observado.org/gebied/view/32729?g=0...z=0&u=0&page=13

http://observado.org/user/view/11177

Hoe kom je aan de uitspraak dat je niet geregistreerd staat in Observado.org?

characea

  • Admins
  • Offline Offline
  • Berichten: 2788
bugs in Observado.org
« Reactie #28 Gepost op: september 20, 2008, 15:41:45 pm »

Ik denk omdat hij hier niet genoemd wordt..

http://observado.org/userlijst.php?type=0&...al_name=&prov=0

hiskodevries

  • Forum beheerder
  • Offline Offline
  • Berichten: 41591
bugs in Observado.org
« Reactie #29 Gepost op: september 20, 2008, 15:55:04 pm »

Koos, diezelfde vraag heb je al eerder gesteld en antwoord op gekregen
http://nforum.waarneming.nl/forum/index.ph...ndpost&p=427438
 
Gelogd
Was getekend Hisko de Vries.

Wil je een fotovraag stellen op het forum lees dan dit eerst https://forum.waarneming.nl/smf/index.php?topic=1534.0
Pagina's: [1] 2 3 ... 46   Omhoog
 

Pagina opgebouwd in 0.025 seconden met 19 queries.