Soortgroepen > Reptielen, amfibieŽn en vissen

Evervis

(1/1)

marcel123:

--- Citaat ---Op 20 november 2005 spoelde op het Westerstrand van Texel bij paal 16 een klein roodgekleurd visje aan waarvan biologen denken dat het niet thuishoort in de Noordzee. Het tien centimeter lange dode dier werd door deskundigen van het vlakbij gelegen natuurcentrum Ecomare gedetermineerd als evervis, normaal gesproken een bewoner van de Atlantische oceaan en de Middellandse Zee. Omdat het een vondst van wetenschappelijke waarde betreft staat Ecomare de evervis af aan Naturalis. Het museum wil de evervis onderzoeken en opnemen in de wetenschappelijke collectie.
--- Einde van citaat ---
Van natuurinformatie.nl

Pim:
Staat al op waarneming.nl bij de populaire categorie vissen.

Pim:

--- Citaat ---LONDEN/PARIJS - Een Duits-Zwitsers-Singaporese ploeg biologen heeft in Indonesische moerassen op Sumatra een vis ontdekt die op volwassen leeftijd soms maar 7,9 millimeter lang wordt. Het beestje, Paedocypris progenetica gedoopt, is daarmee niet alleen de kleinste vis, maar tevens het kleinste gewervelde dier ter wereld.

Dit heeft het Britse wetenschappelijke tijdschrift "Proceedings of the Royal Society: Biological Sciences" woensdag gemeld. Net ontdekt, blijkt de mini-vis al met uitsterven bedreigd vanwege de vernietiging van zijn habitat. Hij leeft alleen maar in een bepaald type zuur water dat voorkomt in moerassig overstroomd bosgebied.


Tot nu toe gold de soms maar 8,0 millimeter lange Trimmatom nanus als kleinste vis ter wereld.


--- Einde van citaat ---

Bron: nu.nl

Bovenstaande visje nog niet :lol:
 

tekenaar:
Is ook niet in Nederland waargenomen...  

Navigatie

[0] Berichtenindex

Naar de volledige versie