Soortgroepen > Zoogdieren

Marters

(1/2) > >>

Gertjan Klein:
Een tijdje geleden verschenen er maar liefst drie Marters voor mijn wildcamera. Ik ben er eindelijk aan toegekomen om het filmpje op Youtube te zetten. Ik vraag me af of er op te zien is wat voor Marters het zijn?

Het gaat om deze waarneming: https://waarneming.nl/observation/178014688/.

Alvast bedankt,
Gertjan.

Rob Koelman:
Leuk filmpje!

Dit lijken mij steenmarters op grond van de lichte ondervacht en de witte keelvlek die doorloopt tot op de voorpoten.

Gertjan Klein:

--- Citaat van: Rob Koelman op augustus 15, 2019, 20:34:34 pm ---Dit lijken mij steenmarters op grond van de lichte ondervacht en de witte keelvlek die doorloopt tot op de voorpoten.

--- Einde van citaat ---

Dank je, ik als leek kwam er niet uit, de verschillen zijn voor mij te subtiel. Ik heb de waarneming aangepast, en wonderlijk genoeg werd hij meteen door de automatische validatie goedgekeurd. Is steenmarter zó veel waarschijnlijker? Voor zover ik begrijp kun je in die omgeving beide soorten verwachten?

Douwe van der Ploeg:
De autovalidatie kijkt alleen naar of er binnen een bepaalde periode en afstand goedgekeurde waarnemingen van de soort staan, en kijkt niet naar andere soorten. Een soort van "die soort zit daar dus zal wel kloppen, en zo niet kan het geen kwaad." Kans is zeker aanwezig dat als je de waarneming op bijvoorbeeld kokmeeuw zet, de autovalidatie m ook goedkeurt.

Gertjan Klein:

--- Citaat van: Douwe van der Ploeg op augustus 16, 2019, 01:39:59 am ---De autovalidatie kijkt alleen naar of er binnen een bepaalde periode en afstand goedgekeurde waarnemingen van de soort staan, en kijkt niet naar andere soorten.

--- Einde van citaat ---

Dan vraag ik me af wat de toegevoegde waarde van die autovalidatie is... Persoonlijk heb ik er dan alleen maar last van. Ik kijk, als ik denk een bepaalde soort gezien te hebben, vaak naar andere foto's van die soort, ter controle. Ik selecteer dan altijd het "geavanceerde" filter "alleen goedgekeurd". Daar kunnen dus, als ik naar marters kijk, bij wijze van spreken ook kokmeeuwen tussen zitten.

Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

Naar de volledige versie