Soortgroepen > Mammals outside the Netherlands

Bruine beer Spanje

(1/2) > >>

woen:
Gisteren bijna een bruine beer aangereden in Spanje! Net buiten CantabriŽ in de provincie Leon. Heb veel beren gezien maar nog nooit in Spanje. Waarneming ingevoerd maar onder verkeerde account en nog onder embargo. Moest het gewoon even kwijt :)

tekenaar:
er zijn een paar Sloveense bruine beren losgelaten in noord Spanje. Ik meen me te herinneren dat er nog maar 1 vrouwtje over is van de autochtone populatie daar, de rest zijn aftammelingen van de uitgezette exemplaren + dat vrouwtje. Niet dat dat veel verschil maakt: de centraal Europese bruine beren zijn dezelfde (variabele) ondersoort als de Spaanse.

Embargo lijkt me niet echt nodig: beren hebben een grote homerange en laten zich niet snel op dezelfde plek zien, tenzij daar iets bijzonders te halen is (karkas, vuilnisbak, vuilnishoop). En in dat laatste geval weten de buurtbewoners echt wel dat die beer daar vaker komt. In Slovenie zetten we sommige voerplaatsen op embargo omdat anders fotografen zelf een kijkje willen nemen - zonder begeleiding van iemand met kennis van beren. Dat kan link zijn, en daarom willen we dat liever niet. Daarvan lijkt me hier geen sprake.

woen:
In dit deel van Spanje tot in GaliciŽ lopen er nog wel 100+ rond, PyreneeŽn daar nog maar enkele (uitgezette) exemplaren inderdaad. Ik ben gewoon enthousiast dat is alles :)

tekenaar:


Vorige week, Slovenie.

woen:
Mooi! ;D

Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

Naar de volledige versie