roofvlieg?

Gestart door Geum rivale, mei 03, 2019, 20:36:34 PM

Vorige topic - Volgende topic

Geum rivale

Wie kan zien wat voor vlieg dit is? https://waarneming.nl/waarneming/view/171564542?
(Optie "determineren via het forum" is geschrapt bij de Oude site, daarom zie je de foto's niet hier.)
Kees van Reenen

thijsdegraaf

#1
Kan via de nieuwe site Kees. https://waarneming.nl/observation/171564542/Opties aanklikken en daarna als altijd (Hulp forum aanklikken, rode deel kopiëren en op het juiste forum zetten).

Dansvlieg. Ik ga voor Grote dansvlieg  (Empis tessellata). Het begin van de vleugels is bij deze vlieg oranjebruin en de schenen bruinachtig. Dat laatste vind ik lastig te zien, maar als ik de goedgekeurde foto's langs loop zie je ze vaker met meer grijze schenen. Misschien kun je de foto's er nu op zetten. Goeie oefening.  :blink:

thijsdegraaf

Je kunt zo langzamerhand beter/makkelijker via de nieuwe site invoeren. Heb hier wat uitleg (met telefoon weet ik ook niet)
https://forum.waarneming.nl/smf/index.php?topic=449062.msg2313615#msg2313615

Geum rivale

#3
Bedankt, dan zal ik dat ervan maken. Grote klinkt logisch, want het was een fors beest (vandaar dat ik 'm uitschold voor roofvlieg). Kan hij op zeker?

Foto's hieronder, dat lukt inderdaad. (Zie echter https://forum.waarneming.nl/smf/index.php?topic=449917. Wat telefoon betreft: ik neem aan dat het hele circus daarvoor opgetuigd is, dus daarmee zal het ongetwijfeld lukken.)Kees van Reenen

thijsdegraaf

#4
 :duim: Kan op zeker. Geen familie roofvlieg wel een rover.

CiteerWat telefoon betreft: ik neem aan dat het hele circus daarvoor opgetuigd is, dus daarmee zal het ongetwijfeld lukken.)
Had de afdanktelefoon van mijn vrouw voor pech met de auto voor de wegenwacht. Heb nu het nieuwe afdankertje en het is me zelfs gelukt om met mijn kleinkinderen te appen. Maar daar houdt het ook bij op. Ik behoor tot een uitstervend ras.

De nieuwe site is ook geschikt voor mijn desktop. De eerste keren voerde ik net als jij op de oude manier in. Nu nooit meer, dit gaat veel sneller en makkelijker als je het gewend bent. Als ik het kan, kan jij het ook. Nogmaals zie uitleg
Ik heb het topic in je link bekeken. Ik dacht dat ik niet met de tijd meeging...., maar dat valt nog mee als ik daar kijk  ;D

Geum rivale

Als ik op de snelkoppeling klik kom ik wel bij de waarneming maar kan ik hem niet wijzigen. Nog niet diep genoeg ingeloogd of zo, want ook "Mijn Waarneming.nl" staat niet in de menubalk terwijl mijn naam wel rechts bovenin staat. Ik blijf toch denken: vroeger was alles beter...
Kees van Reenen

thijsdegraaf

#6
Het is net als met bijvoorbeeld een nieuwe camera. In het begin zit je te rommelen en een tijdje later weet je niet beter. Je moet nu op je naam klikken!

Mijn uitleg even gekopieerd en uitgewerkt.

Invoeren:
https://waarneming.nl/
Invoeren linksboven aanklikken. Daarna waarneming. Uploaden aanklikken. Foto ('s) selecteren (maximaal 5, daarna kun je extra toevoegen). Als die er staan, krijg je een voorspelling wat het is.
Accepteren aanklikken als je vindt, dat het klopt. Bij een laag percentage zet hij hem op onzeker. Als je het overslaat, kun je je eigen mening invullen. Dan doet hij niets met zijn voorspelling.
Hij zet er al een datum en tijd neer, die hij vanaf de foto leest. Die kun je aanpassen. Daarna op de kaart de plaats aangeven enz. De groep (vogels, planten, kevers, vliegen enz) kun je niet meer aangeven. Dat zoekt hij zelf voor je uit.

Onder opties, staat o.a. hulpvragen via het forum.
Als je in je Waarneming een link naar het forum wilt zetten, waar je vraag staat, moet je de waarneming nog een keer openen (bewerken onder opties aanklikken) en dat ergens rechts aangeven (Links bijvoorbeeld: youtube video's. +)
Al je waarnemingen kun je terugvinden door rechtsboven op je naam te klikken.

.................................................................................................

Naar je Waarnemingen, foto's en andere eigen gegevens:

Al je waarnemingen kun je terugvinden door rechtsboven op je naam te klikken.
Dat is dus anders, dan bij de oude site.
Bij de nieuwe Waarneming, moet je rechtsboven op je naam klikken. Dan krijg je in het uitrolmenu: Profiel, Waarnemingen, Foto's, Levenslijst, Tellingen, Instellingen, Wijzig wachtwoord, Afmelden.
Om bij je waarnemingen te komen moet je daar waarnemingen aanklikken. Als je daar bent, staan daarboven meer mogelijkheden. Bijvoorbeeld  'Geluiden'.
Als je Waarnemingen hebt aangeklikt, klik je op de datum van de waarneming, die je wilt openen en je hebt hem al. Daarna weer Opties aanklikken om naar Bewerk te kunnen gaan.

Je kunt van je oude waarneming naar de nieuwe gaan door bij de oude rechtsboven bij je naam een vierkantje met een pijl aan te klikken.


!!!! Hier staat uitgebreide uitleg in een filmpje: https://www.youtube.com/watch?reload=9&v=X3NaRpPhI94


Gewoon proberen Kees en hier doorgeven als iets niet lukt of als je iets niet snapt. Ook wel leuk als je doorgeeft als het wel lukt.  :blink:
Geum rivale

Moet het echt zo ingewikkeld? Ga ik me morgen dan wel in verdiepen.
Kees van Reenen

thijsdegraaf

#8
Doe dat. 
Als je wil veranderen in een waarneming kijk naar het onderste deel en doe stap voor stap wat er staat.

Als je een waarneming wil invoeren pak het bovenste deel en voer dat stap voor stap uit. Dat werkt beter dan steeds maar doorlezen.
Beetje als het volgen van een kookboek. Wedden dat je straks zegt, dat het toch wel mee viel! :blink:

Geum rivale

Het aanpassen is gelukt, met dat vierkantje. Het gekke is dat als je bij beginscherm een keer extra "Log in" aangeklikt heb, het rijtje met mogelijkheden wel meteen bij de waarneming staat.
Kees van Reenen

Geum rivale

Ik moet zeggen dat het invoeren met beeldherkenning leuk werkt.
Kees van Reenen

thijsdegraaf

Mooi om te horen Kees.  :duim: