Is het bepalen van de roofvogelsoort aan de hand van braakballen eigenlijk wel mogelijk?
In elk geval tot op zekere hoogte. Een braakbal die vol zit met botjes zal normaliter van een uil zijn; valken en de
Accipitridae verteren de meeste botten, dus hun braakballen bestaan vooral uit haren of veerresten, naar gelang het dieet. Datzelfde geldt voor reigerbraakballen.
Hier staat in elk geval een plaatje met wat voorbeelden van braakballen van vogels van het Britse platteland naast elkaar (bos-, kerk- en steenuil, torenvalk en kauw), met nog een externe link naar die van een buizerd. Meeuwen verteren ook veel niet, al hebben die in de regel toch een wat ander dieet.
Anderen hebben hier ongetwijfeld veel meer verstand van, maar voor zover ik weet zijn kerkuilenballen van de rest te onderscheiden aan hun donkere, wat gladde en compacte uiterlijk; de braakballen van de andere soorten zijn losser.
Hier nog een onderzoeksartikel over het onderscheiden van braakballen van velduil en (Amerikaanse) blauwe kiekendief. Misschien niet helemaal vergelijkbaar met de Europese situatie, maar het zal allicht een aardige indicatie geven. Ook daar komen die twee soorten in hetzelfde terrein voor en eten ze vooral woelmuizen.