Geavanceerd zoeken  

Nieuws:

Pagina's: [1]   Omlaag

Auteur Topic: OrchideeŽn reis in de Franse AriŤge 2019 | B&B l'Oustal  (gelezen 78 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

markmeijrink

  • Admins
  • Offline Offline
  • Berichten: 2613
  • Admingroep:
    • -Planten
    • -OrchideeŽn
    • Mark & Mark Orchids
OrchideeŽn reis in de Franse AriŤge 2019 | B&B l'Oustal
« Gepost op: januari 03, 2019, 11:57:33 am »

Hoi planten liefhebbers :blink:

in 2019 organiseer ik met de B&B l'Oustal weer speciale orchideeŽnweken. In april en mei staan de Franse orchideeŽn centraal. Hieronder treffen jullie een fotocollage van afgelopen april en mei (2018). In 2019 gaan we gedurende beide orchideeŽnweken op pad om diverse soorten te bekijken. Een bijkomend voordeel is dat de planten in Frankrijk ruim 1-2 weken vroeger bloeien dan in Nederland. Kan je dus niet wachten op een bloemenzee, kom dan alvast naar l'Oustal. Zowel de april als mei week bieden unieke soorten. In april bezoeken we bijvoorbeeld ťťn van de weinige groeiplaatsen met Spiegelorchis. Een soort die alleen in de april week is te zien. In mei gaan we de bergen in en treffen we Bleke orchis, Vlierorchis, Kleine keverorchis, Pyreneese kievietsbloem en vele gentianen. Wat bijzonder is dat we gedurende een orchideeŽnweek niet alleen aandacht besteden aan: 'hoe herken je die ene soort' , maar vertellen over de ecologie van de soorten. Waarom groeit die ene orchidee juist op de die plek, hoe werkt de bestuiving bij orchideeŽn en wordt je geleerd hoe je zelf orchideeŽnbiotopen al van ver kan herkennen als je zelf op vakantie bent.

Niet geheel onbelangrijk te vermelden is dat het klimaat in Zuid-Frankrijk veelal aangenaam is en dat de verzorging uitermate goed is. Op de B&B kookt Ena dagelijks een viergangendiner met (h)eerlijk eten uit de streek. 's Ochtends staat een compleet Frans ontbijt voor je klaar en 's middags lunchen we in veld.

In 2019 zijn er weer twee weken: 17 t/m 22 april en 19 mei t/m 24 mei. Bijgaand een linkje naar de website voor meer info en een verslagen van 2017 & 2018 https://www.loustal.eu/agenda/orchideeenweken.html. En... om alvast in de sfeer te komen van de lente een link naar een filmpje: https://youtu.be/F8_COvcCmzs


Gelogd
Pagina's: [1]   Omhoog
 

Pagina opgebouwd in 0.017 seconden met 20 queries.