Mobiel invoeren > Herkennings app (ObsIdentify)

Groene kikkers

(1/1)

EteA:
Gedegen determinatie van de afzonderlijke groene kikker-soorten kan in feite alleen na vangst door het bestuderen van de metarsusknobbel en enkele aditionele kenmerken, of door het beluisteren van een duidelijke koor. Lijkt me daarom het beste dat ObsIdentify alleen de suggestie geeft van groene kikker-onbepaald. Daar is niets mis mee, en als vervolgens toch verdere soortherkenning mogelijk kan een validator dat natuurlijk voorstellen. Kunnen jullie dit voorstel in overweging nemen?

BvD Edo Goverse

Laurens Hogeweg:
Goede suggestie om alleen groene kikker-onbepaald op te nemen in de beeldherkenning. In de volgende versie van de beeldherkenning, die dit najaar wordt verwacht, gaan we dit soort wensen ondersteunen.

In brede zin is het echter een complex geheel omdat experts het niet altijd eens zijn over welke soorten wel en niet te onderscheiden zijn op beeld alleen. Ik verwacht dat de uiteindelijke criteria voor wel/niet in beeldherkenning zullen bepaald worden door de mening van een aantal experts en hoe goed de beeldherkenning soorten kan onderscheiden.

Navigatie

[0] Berichtenindex

Naar de volledige versie