Geavanceerd zoeken  

Nieuws:

Pagina's: [1]   Omlaag

Auteur Topic: Een vervolgje op Veiligheid in het bos  (gelezen 408 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

frans en Martine

  • Member
  • Offline Offline
  • Berichten: 7
    • Franscanon40d
Een vervolgje op Veiligheid in het bos
« Gepost op: juni 13, 2018, 20:10:49 pm »

Na aanleiding van een oud topic"Veiligheid in het bos"

Interessant verhaal. Ik wandel ook heel veel in het bos en overige natuurgebieden. Ik las ook over bedreigingen en dergelijke.

Al een een aantal jaren geleden mee gemaakt. Ik sta ergens in de duinen en zie wat roodbruin iets op een wat rare hoogte. Ik pak mijn verrekijker erbij en verhipt: ik staar naar een naakt lijf dat daar lag te zonnen. Nu is dat niet zo raar.. Echter dat mocht daar niet. Ik liep op een ruime afstand en redelijk tussen de varens en verder in gedekte kleuren(geen camouflage). Ik koos er op dat moment voor om mij om te draaien en geruisloos weer weg te gaan. Een verrekijker en een flinke camera waren een evt aanvaring niet waard.

Ik las ook dat sommige met een jachtmes op pad gaan. Echter wil ik waarschuwen dat een mes een wapen wordt(buiten proportioneel) en je dus al snel aan het kortste eind gaat trekken. Wat kunnen we wel doen? Zover mijn kennis strekt moet je eerst achteruit. Een aantal keren waarschuwen dat je overgaat op geweld. Sta je eenmaal tegen een boom of hindernis en geen kant meer uit kunt daarna pas mag je losgaan. Dan wordt het zelfverdediging en mag je proportioneel geweld gebruiken dat evenredig is aan wat op jouw wordt toegepast.

Maar het blijft wel een minder prettige gebeurtenis die je dagje/avondje danig kan verpesten.

Mijn vraag is hoe zijn andere op zo'n situatie voorbereid?

Persoonlijk heb ik mijn monopod en een mobiel die met 3 snelle klikken op noodoproep overgaat. Hij maakt foto's, neemt op en stuurt een gpscoordinaat uit naar 5 ontvangers.

Het is niks om midden in een bos te staan met spullen die soms meer dan een maandsalaris kosten en je deze nog eens moet gaan verdedigen. Dat laat je je niet zomaar ontnemen.

Met vriendelijke groet,
Frans
Gelogd
Pagina's: [1]   Omhoog
 

Pagina opgebouwd in 0.063 seconden met 19 queries.