Mobiel invoeren > Herkennings app (ObsIdentify)

andere vorm van herkenning (libellen)

(1/1)

Niek Haak:
sorry als mijn vraag hier off-topic is, maar dit leek me een geschikte plek om te vragen:

Voor een eigen onderzoekje ben ik op zoek naar een App of computer software die individuele libellen (paardenbijters, maar zou ook een andere soort kunnen zijn) kan herkennen op basis van het vleugelpatroon, dat per individu varieert als een soort 'vingerafdruk'. Ik doe dit nu zelf op basis van foto's maar dat wordt ondoenlijk bij grote aantallen individuen. Zoiets moet denk ik kunnen met software die lijkt op ObsIdentify, maar dan met een aantal aanpassingen.

Weet iemand of zoiets al bestaat of heeft één van de programmeurs een idee in hoeverre zoiets te maken is op basis van bestaande software? Ik heb zelf geen recente programmeer ervaring maar kleine aanpassingen maken aan iets dat al bestaat is wellicht een optie.

Laurens Hogeweg:
Niek, het herkennen van individuele exampleren is een interessant probleem. Met software die lijkt op die van ObsIdentify moet het wel mogelijk zijn om een paar duizend individuen te volgen, maar alles hangt af van hoe goed je database met foto's is (kwaliteit en hoeveelheid per individu).

Ik weet niet vanuit wat voor positie je deze vraag stelt (student, hobbyist, ZZP'er, etc.) maar je kan altijd een keer contact met mijn opnemen via de mail.

Navigatie

[0] Berichtenindex

Naar de volledige versie