Mobiel invoeren > Herkennings app (ObsIdentify)

Ervaringen met planten zonder de app ooit gebruikt te hebben

(1/5) > >>

dirder:
De app nog niet zelf uitgeprobeerd, maar het is duidelijk (kan je vaststellen aan binnenkomende waarnemingen) dat de app niks kan wat een beginner niet kan. De app struikelt op exact dezelfde plaatsen (en nog meer). Dit is niet als kritiek bedoeld, het is niks meer dan een vaststelling.

hiskodevries:

--- Citaat van: dirder op december 23, 2017, 12:45:25 pm ---De app nog niet zelf uitgeprobeerd, maar het is duidelijk (kan je vaststellen aan binnenkomende waarnemingen) dat de app niks kan wat een beginner niet kan. De app struikelt op exact dezelfde plaatsen (en nog meer). Dit is niet als kritiek bedoeld, het is niks meer dan een vaststelling.

--- Einde van citaat ---
ik ben wel benieuwd waar je dit op baseert?
De cijfers, Gebaseerd op daadwerkelijk ingevoerde waarnemingen, laten een succes percentage van rond de 90% zien. Daar kan menig plantenkenner een puntje aanzuigen.
Als mensen nog even leren hoe ze de juiste fotoís moeten maken zal dit zeker nog groeien.
In het  validatoren overleghoekje zag ik nog een frappant gevalletje langs komen waar de app de kenners versloeg.

--- Citaat ---Omdat er onder floristen in Frysl‚n nogal wat discussie was over deze vondst https://waarneming.nl/waarneming/view/139666315 heb ik de foto's even door ObsIdentify gehaald. Deze maakte er zonder twijfel C.hostiana van. Er was al herbarium materiaal opgestuurd naar Jacob Koopman in Polen en hij kwam tot dezelfde conclusie. ObsIdentify blijft me verbazen.

--- Einde van citaat ---

Rutger Barendse:
Hier te zien;

https://waarneming.nl/herk_app_stats.php

en

https://waarnemingen.be/herk_app_stats.php

Ik ben nog steeds wel benieuwd naar een totaaloverzicht van die foto's, zodat ik eventueel kan zien wat de app kennelijk moeilijker herkent. Dat kan bijvoorbeeld liggen aan de kwaliteit van de foto's ook..

hiskodevries:
In BelgiŽ heeft elke beginner 90% van zijn planten correct gedetermineerd? Ik vindt dat fenomenaal!

Rutger Barendse:
Dat die app heel tof is, daar ben ik het mee eens. Maar dat van die beginners is voor mij niet te achterhalen. Het kunnen best kenners zijn die de app uitproberen, toch ?

Ook daarom wil ik graag eens een overzicht van die daadwerkelijke foto's die met die app worden gedetermineerd / ingestuurd.  Ik kan het toevallig zien als ik een waarneming beoordeel, maar ik heb geen overzicht.

Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

Naar de volledige versie