Mobiel invoeren > Herkennings app (ObsIdentify)

Beta Test informatie, graag lezen voordat je begint met de app

<< < (8/8)

Laurens Hogeweg:

--- Citaat van: JosB op juni 23, 2018, 14:59:43 pm ---Beste ObsID ontwikkelaars,
Allereerst, in prachtig en nuttig initiatief! Tot nu goede en minder goede resultaten, maar dat is inherent aan het systeem/database.
Om zoveel mogelijk goede data te krijgen in waarneming.nl, is een zo laag mogelijke drempel tot invoeren aan te bevelen: de nieuwe demo-website is dus zeer welkom, maar de limiet van android 4.5+ is jammer: het vergelijkbare initiatief van pl@ntnet.org heeft dit niet, en streeft hierdoor ObsID-voor-planten wellicht voorbij (met nu al  een database van bijna 500.000 plantensoorten); het argument dat de nieuwste hard/software noodzakelijk is (zie mijn opm elders in forum) lijkt een ouderwets standpunt, Pl@ntnet faciliteert (als ik het goed heb) alleen up/download van vraag/resultaat en werkt verder volledig op remote server in de cloud.
Sterkte  met de ObsID ontwikkeling in Nl, maar ik hoop tegelijkertijd dat jullie dit ook snel doorzetten naar observation.org / samenwerken met de Fransen is misschien ook een idee.
Misschien een opm voor elders, maar ook ObsMapp vraagt veel van mijn Smartphone, nl 1.1Gb en is daarmee 20-voudig de grootste geheugenconsument van alle apps; ook hier lijkt aansluiting bij nieuwe IT-ontwikkelingen aanbevelenswaardig (cloud, bigdata, switchen tussen online/offline capaciteiten).
Tot slot: ik ondersteun van harte de ObsID/ObsMapp initiatieven, ik test als gebruiker graag mee,
Groet, Jos

--- Einde van citaat ---

Goede opmerkingen. De minimale eis van Android 5.0+ is om de herkenning offline te gebruiken, dat is iets wat Pl@ntnet niet heeft.

Via https://identify.biodiversityanalysis.nl/beta/observation/demo kan je nu ook mobiel de herkenning gebruiken via de cloud (zonder app) en heb je gelijk alle soorten (niet alleen planten). Ik de toekomst voorzie ik een app die zowel online werkt (zoals Pl@ntnet) als offline voor degene die dat graag willen (zelfs in Nederland op bepaalde plekken is mobiel internet beroerd).

JosB:
Dank je wel. Ik heb demo gezien, werkt goed, hoewel natuurlijk in principe voor Nl, dab kun je ook via waarneming.nl - invoeren.
Na bericht NOS over de vele soorten die oprukken vanuit Z-Europa: ik hoop dat ObsID snel uitbreidt naar observation.org (database)!
Ik kijk uit naar de online app van ObsID; Pl@ntnet gebruikt verassend weinig van mijn 1Mb bundel. Groet, Jos

JosB:
Ter info hier mijn 4-star waardering voor de app: Obsmapp enables a direct identification option through the internet! With this facility it is not needed to install separate apps for which up-to-date versions are needed. Even with my Android 4.4 automated determination is now possible if a mobile connection is available; it consumes only a little of my bundle. Let it work smoothly this way for the 5th star. Chapeau!
Ik vergelijk regelmatig Obsmapp (Obsidentify/Naturalis), Plant@Net en iNaturalis; de laatste scoort de laatste tijd steeds beter terwijl naar mijn indruk Obsidentify/Naturalis wat achterblijft. Ik blijf hopen op een meest simpele Obsmapp met geavanceerde internet/server ondersteuning als tegengewicht. Mvg  ;)

Navigatie

[0] Berichtenindex

[*] Vorige pagina

Naar de volledige versie