Soortgroepen > Reptielen, amfibien en vissen

Kikkermummy

(1/3) > >>

Dragonfly:
Afgelopen zomer hupte er een groene kikker de woonkamer van mijn moeder in. Die hebben we niet meer terug kunnen vinden. Afgelopen zaterdag waren we de bank aan het verplaatsen... daar lag een kikkermummy onder.
Nu mijn vraag: wie weet hoe het komt dat die zo gemummificeerd is geraakt? Waarom niet gewoon verrot/vergaan? Ok, beetje gruwelijke vraag, maar ben gewoon erg nieuwsgierig  :rolleyes:Danielle:
Hi Godelieve,

Vorige week was ik bij goede vrienden en die hadden toevallig buiten op een grasveld een kikkermummy gevonden. Het beestje was perfect gemummyficeerd.

Hoe dit kan weet ik ook niet, maar schijnt het zelfs buiten te gebeuren (onder de juiste omstandigheden).

Groetjes,
Danielle

marcel123:
Misschien kun je een kikker vangen door een emmer met water in de kamer te zetten. In een tuin had ik ook een emmer met waterplanten staan en iedere keer sprong er een kikker in.... die er niet meer uit kon en de planten kapot zwom.

RWester:
He gadver, nu slaat in n keer m'n cola dood :D

Maar ik heb ze ook wel zo gevonden, droge ruimtes misschien. Alhoewel buiten op het gras...mmm. Niet een versleept beest. Ik ken het ook alleen van binnenshuis.

tekenaar:
De huid van amfibieen is zo waterdoorlatend dat ze in een droge omgeving uitdrogen/verdrogen voordat ze verrotten.

Een natte handdoek opgefrommeld in iedere hoek van de kamer leggen werkt beter als een emmer water. De kikkers/padden/salamanders verstoppen zich dan in die handdoek (ze zijn 's nachts actief dus de volgende ochtend in de handdoeken zoeken).

Het lijkje op de foto is overigens geen groene kikker maar een gewone pad.

Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

Naar de volledige versie