Geavanceerd zoeken  

Nieuws:

Pagina's: [1]   Omlaag

Auteur Topic: Help ik kan mijn waarneming niet vinden.  (gelezen 1257 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

hiskodevries

  • Forum beheerder
  • Offline Offline
  • Berichten: 41193
Help ik kan mijn waarneming niet vinden.
« Gepost op: juli 03, 2015, 11:04:31 am »

Via info@waarneming.nl komt geregeld de vraag binnen ' ik heb op dd/mm/jjjj een waarneming van soort xxxx ingvoerd, maar ik vind die nergens terug'.
Je waarnemingen kun je altijd terugvinden via het menu van Waarneming.nl optie 'Mijn Waarneming.nl' keuze mijn waarnemingen.
Als de waarneming van een recente datum is zie je deze gelijk. Is die wat ouder speel dan even met de begindatum in dat scherm.
In de schermen met waarnemingen van 1 soortgroep valt je waarneming vaak niet gelijk op als meerdere waarnemingen van 1 soort op dezelfde dag zijn ingevoerd.
Bijvoorbeeld jouw waarneming was een ooievaar op 1-7-2015 dan zie je in dit scherm http://waarneming.nl/waarnemingen_v7.php?groep=1&family=0&datum=2015-07-01&z=0&prov=0 dat voor die soort >60 waarnemingen zijn ingevoerd.
Je kunt dan op de soortnaam klikken en dan kom je in het scherm met alle waarnemingen van die soort op die dag. In dit voorbeeld http://waarneming.nl/soort/view/7?from=2015-07-01&to=2015-07-01&prov=0 De volgorde is op tijd aflopend. Was jouw waarneming vroeg op de dag of zonder een tijd, dan zul je door de pagina`s met waarnemingen moeten scrollen.

Uiteraard zijn nog wel meer schermen waar je jouw waarneming kan bekijken. Bijvoorbeeld bij waarnemingen uit 1 gebied.
Alleen als je waarneming een zeldzame soort betreft vind je die terug op de startpagina.

Heb je overal vergeefs gezocht en zie je de waarneming alleen terug in het scherm 'mijn waarnemingen' dat betreft het een waarneming van een soort die standaard verborgen wordt of de waarneming heeft een embargodatum die nog is verlopen.
Gelogd
Was getekend Hisko de Vries.

Wil je een fotovraag stellen op het forum lees dan dit eerst https://forum.waarneming.nl/smf/index.php?topic=1534.0
Pagina's: [1]   Omhoog
 

Pagina opgebouwd in 0.045 seconden met 19 queries.