Geavanceerd zoeken  

Nieuws:

Pagina's: [1]   Omlaag

Auteur Topic: OPGELET: beleidswijziging Faunafonds pakt wellicht verkeerd uit  (gelezen 158 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

jva

  • Member
  • Offline Offline
  • Berichten: 601
OPGELET: beleidswijziging Faunafonds pakt wellicht verkeerd uit
« Gepost op: oktober 10, 2014, 22:53:12 pm »


Hoi allen,
Graag jullie aandacht voor het volgende.
Zie het bericht van het Faunafonds hieronder over het indienen van een verzoek financiŽle tegemoetkoming bij gewasschade. Dit kan wellicht consequenties hebben, wellicht ook meer vervolging van sommige beschermde soorten. Denk bijvoorbeeld aan een soort als de das.
Het lijkt me goed voor degenen onder ons die geregeld in het veld verkeren extra oplettend te zijn (vergif, vernielen verblijfplaatsen etc.). Zie ook http://www.wildlifecrime.eu/wildlifecrime.

http://www.faunafonds.nl/index.asp?p=385
Per 1 oktober 2014 is aan het indienen van een verzoekschrift een behandelbedrag van 300 euro verbonden. Het verzoekschrift kan pas worden ingediend nadat via de betaalfunctie in de applicatie eerst het behandelbedrag is voldaan. 
AgrariŽrs betalen per 1 oktober 2014 een behandelbedrag van 300 euro aan het Faunafonds bij een aanvraag voor tegemoetkoming in schade. Voor de behandeling van de aanvraag worden kosten gemaakt, zoals het taxeren van de schade. Deze kosten bedragen ongeveer 600 euro per aanvraag. Het behandelbedrag van 300 euro draagt hier voor 50 procent aan bij. AgrariŽrs zijn in beginsel zelf verantwoordelijk voor het voorkomen en beperken van schade aan hun gewassen door beschermde inheemse diersoorten. Met de invoering van het behandelbedrag betaalt de agrariŽr voor een deel zelf ook mee aan de kosten die verbonden zijn aan het vaststellen van de schade, de afhandeling van de aanvraag en de uitbetalingen.
« Laatst bewerkt op: oktober 10, 2014, 23:03:20 pm door jva »
Gelogd
Jelle
Pagina's: [1]   Omhoog
 

Pagina opgebouwd in 0.034 seconden met 20 queries.