Soortgroepen > Zoogdieren

Foutieve Determinaties

(1/38) > >>

laatvlieger:
Post hier een foutieve determinatie.

Bij elk detailscherm van een waarneming, staat als je bent ingelogd rechtsboven ook de mogelijkheid "Rapporteer een (mogelijk) foute determinatie".

Als je daar op klikt, dan kun je aan de admins en de waarnemer melden als er mogelijk een sprake is van een foute determinatie. Maak s.v.p. ook hier gebruik van.

Rob Koelman:
http://waarneming.nl/waarneming/view/74594875

Als ik die neusgaten zo bekijk zou ik hier geen gewone zeehond van maken, maar een grijze. Of kijk ik niet goed?

Dat zou de foto gelijk een heel andere lading geven*: is dit dier gewoon nieuwsgierig of juist hongerig?  ;D

Rob
(op persoonlijke titel)


* Zie het eerdere item over predatie van bruinvissen door de grijze zeehond.

 :right:  klopt = grijze zeehond

Fred Visscher:
http://waarneming.nl/waarneming/view/48486722 Kan hier nogmaals naar gekeken worden? Staartje niet overdreven lang en geen zwarte pluim aan het eind dus Wezel!

Rob Koelman:

--- Citaat van: Fred Visscher op mei 10, 2014, 15:52:38 pm ---http://waarneming.nl/waarneming/view/48486722 Kan hier nogmaals naar gekeken worden? Staartje niet overdreven lang en geen zwarte pluim aan het eind dus Wezel!

--- Einde van citaat ---

Eens met Fred.

Ondanks 'lange' staart een wezel. Op de kin zijn bijvoorbeeld ook de bruine vlekjes te zien die zo typisch zijn voor wezel (op de eerste foto alleen het linkervlekje, op de tweede foto beide vlekjes). Vergelijk daarnaast eens het formaat van het dier met de bloeiwijzen van het raaigras ernaast. Dan zie je dat het echt een heel klein beestje is.

Rob Koelman

Douwe van der Ploeg:
http://waarneming.nl/waarneming/view/84135101 http://waarneming.nl/waarneming/view/84135216

Misschien kan iemand even navraag doen naar deze waarnemingen? Is het echt relmuis, zo ja: waar komen ze vandaan en waar zijn ze heen (en ze zullen vast op escape moeten). Is het sowieso wel slim om deze soort op inburgerend te zetten? Is er een bestaande exoten-populatie hiervan die ik heb gemist, of is dat puur om vervoerde exemplaren "veilig" ingevoerd te hebben?

Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

Naar de volledige versie