Geavanceerd zoeken  

Nieuws:

Pagina's: [1]   Omlaag

Auteur Topic: Wijziging invoerscherm  (gelezen 356 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Dylan

  • Team Waarneming.nl
  • Forum beheerder
  • Offline Offline
  • Berichten: 2367
    • Waarneming.nl
Wijziging invoerscherm
« Gepost op: mei 30, 2007, 20:15:24 pm »

Het invoerscherm is gewijzigd.
Het is niet langer mogelijk om "paar" als geslacht te kiezen.
De reden hiervoor is dat dit
1) eigenlijk niet klopt, een paar is geen geslacht
2) 1 paar = 2 exemplaren, maar dat is niet direct bij alle gebruikers duidelijk, waardoor we veel foute invoer hadden

In plaats daarvan introduceren we een geavanceerde groepsamenstelling.

De link hiervoor verschijnt op het scherm "bewerken" naast de keuzes voor geslacht.
Bij nieuwe invoer (mits aantal > 1) verschijnt een link voor groepssamenstelling naast de link om een foto toe te voegen.

LET OP, VOORLOPIG WERKT DIT ALLEEN BIJ WAARNEMINGEN VAN VOGELS.

We zullen later bepalen welke andere diergroepen deze functionaliteit krijgen.
 
« Laatst bewerkt op: mei 30, 2007, 20:15:55 pm door Dylan »
Gelogd
Dylan Verheul
Mede-oprichter Waarneming.nl

Bas vd Burg

  • Member
  • Offline Offline
  • Berichten: 2187
Wijziging invoerscherm
« Reactie #1 Gepost op: mei 30, 2007, 23:04:34 pm »

Goede zaak! Maar wordt dit ook doorgevoerd bij de verschillende werkgroepschermen. Probeer dit namelijk net uit via het werkgroepscherm van de natuur- en vogelclub Katwijk maar daar staat nog altijd "paar"
Gelogd
groetjes,

Bas vd Burg
Katwijk ZH



mijn kattukse jaarlijst 2012

harderbroek

  • Member
  • Offline Offline
  • Berichten: 836
Wijziging invoerscherm
« Reactie #2 Gepost op: mei 31, 2007, 00:26:32 am »

Citaat
Goede zaak!
Aan de ene kant goede zaak maar anders ook weer jammer.  Met paar volsta ik bepaald gedrag van beide geslachten waarbij met redlijke zekerheid kan worden vastgesteld dat ze op dat moment bijlekaar horen.

B.v. parende haviken of baltsende futen.
Maar goed eerlijkshalve ook bekennen dat ik niet zo invoeder ben dus zal me verder van commentaar onthouden.

m.v.g.
Rob
 
Gelogd
Rob van Swieten(Robbie)
Zutphen
Gelderland

Dylan

  • Team Waarneming.nl
  • Forum beheerder
  • Offline Offline
  • Berichten: 2367
    • Waarneming.nl
Wijziging invoerscherm
« Reactie #3 Gepost op: mei 31, 2007, 06:23:43 am »

Citaat
Citaat
Goede zaak!
Aan de ene kant goede zaak maar anders ook weer jammer.  Met paar volsta ik bepaald gedrag van beide geslachten waarbij met redlijke zekerheid kan worden vastgesteld dat ze op dat moment bijlekaar horen.

B.v. parende haviken of baltsende futen.
Maar goed eerlijkshalve ook bekennen dat ik niet zo invoeder ben dus zal me verder van commentaar onthouden.

m.v.g.
Rob
Rob, zoiets kunnen we altijd nog terugbrengen als invoerhulpje. Er ging gewoon heel veel mis met"paar",  zoals door meerdere gebruikers aangegeven.
Gelogd
Dylan Verheul
Mede-oprichter Waarneming.nl

Bas vd Burg

  • Member
  • Offline Offline
  • Berichten: 2187
Wijziging invoerscherm
« Reactie #4 Gepost op: mei 31, 2007, 08:37:30 am »

en misschien een optie om in het nieuwe scherm ook de mogelijkheid in te voeren dat een er een paar aanwezig is? Als ik bijvoorbeeld een man en vrouw bergeend zie die toch duidelijk een paartje zijn (trekken de hele tijd met elkaar op en doen andere dingen die erop wijzen dat het hier gaat om een paartje) dan kan ik dat nu niet meer invoeren. Ja, alleen dat er 1 man en 1 vrouw aanwezig is.  
Gelogd
groetjes,

Bas vd Burg
Katwijk ZH



mijn kattukse jaarlijst 2012

hiskodevries

  • Forum beheerder
  • Offline Offline
  • Berichten: 42617
Wijziging invoerscherm
« Reactie #5 Gepost op: mei 31, 2007, 08:51:12 am »

Citaat
Maar wordt dit ook doorgevoerd bij de verschillende werkgroepschermen.
Dat komt als blijkt dat het ook in 'produktie' goed werkt.
Citaat
en misschien een optie om in het nieuwe scherm ook de mogelijkheid in te voeren dat een er een paar aanwezig is
Nee, want daar kwamen de problemen dus door. Een hoop mensen hanteren een verschillende definitie voor paar.
 
Gelogd
Was getekend Hisko de Vries.

Wil je een fotovraag stellen op het forum lees dan dit eerst https://forum.waarneming.nl/smf/index.php?topic=452369.0

Rinie van Reenen

  • Member
  • Offline Offline
  • Berichten: 1900
    • http://www.depositumcustodi.nl
Wijziging invoerscherm
« Reactie #6 Gepost op: mei 31, 2007, 09:37:25 am »

Citaat
en misschien een optie om in het nieuwe scherm ook de mogelijkheid in te voeren dat een er een paar aanwezig is? Als ik bijvoorbeeld een man en vrouw bergeend zie die toch duidelijk een paartje zijn (trekken de hele tijd met elkaar op en doen andere dingen die erop wijzen dat het hier gaat om een paartje) dan kan ik dat nu niet meer invoeren. Ja, alleen dat er 1 man en 1 vrouw aanwezig is.
Dit kun je toch altijd nog bij de omschrijving zetten?
Zoals al wel duidelijk zal zijn uit het topic 'Ideeen/tips waarneming.nl' juich ik dit van harte toe!
Gelogd
Groet, Rinie van Reenen

Bas vd Burg

  • Member
  • Offline Offline
  • Berichten: 2187
Wijziging invoerscherm
« Reactie #7 Gepost op: mei 31, 2007, 11:42:57 am »

Duidelijk allemaal Hisko.

Vind iig de nu geboden optie wel een verbetering.
 
Gelogd
groetjes,

Bas vd Burg
Katwijk ZH



mijn kattukse jaarlijst 2012

Rinie van Reenen

  • Member
  • Offline Offline
  • Berichten: 1900
    • http://www.depositumcustodi.nl
Wijziging invoerscherm
« Reactie #8 Gepost op: mei 31, 2007, 12:26:42 pm »

Nog een puntje: bij het wijzigen van een ingevoerde waarneming is het, als ik goed gekeken heb, niet mogelijk om de groepssamenstelling alsnog te wijzigen.  
Gelogd
Groet, Rinie van Reenen

Rinie van Reenen

  • Member
  • Offline Offline
  • Berichten: 1900
    • http://www.depositumcustodi.nl
Wijziging invoerscherm
« Reactie #9 Gepost op: juni 04, 2007, 21:11:10 pm »

Citaat
Nog een puntje: bij het wijzigen van een ingevoerde waarneming is het, als ik goed gekeken heb, niet mogelijk om de groepssamenstelling alsnog te wijzigen.
Ik weet niet of het intussen gebeurd is, maar nu zag ik dat het wl kon. Weliswaar niet zo duidelijk, maar wel mogelijk. Mooi!

Verder: het wijzigen kan nu alleen nog maar via 'verwijderen' en een nieuwe invoeren. Als je dan een foutje maakt, moet je het vervolgens weer opnieuw invoeren, dat is wat omslachtig. Is het niet mogelijk om ook een knop 'wijzig' toe te voegen in het groepssamenstellingenscherm?
« Laatst bewerkt op: juni 04, 2007, 21:14:02 pm door Rinie van Reenen »
Gelogd
Groet, Rinie van Reenen
Pagina's: [1]   Omhoog
 

Pagina opgebouwd in 0.023 seconden met 20 queries.