heterozygotoot
Woah, wat heb ik nou weer geschreven

Nee, heterozygoten invoeren gaat hem niet worden - aan het uiterlijk is sowieso vaak eigenlijk nauwelijks vast te stellen wat "erin" zit. Zie ook de uitleg
hier. Metname een beest met het uiterlijk van "conspicua" hoeft dus niet eens per se conspicua-genoom aan boord te hebben.
.
Toch hebben we op wrn ervoor gekozen om ze zo in te laten voeren, omdat (in Nederland) de kans wel heel klein is dat je zoiets treft. Het is wel interessant om enigszins bij te houden welk genetisch materiaal er in de Europese beesten aanwezig is. Het gros is succinea, en alleen een homozygote succinea ziet er als een succinea uit. Daar klopt het "plaatje" dus. Maar bij alle andere kleurvormen zal er meestal sprake zijn van een heterozygoot - veelal kleurvormX+succinea. Om toch een indruk te krijgen voeren we die in onder de naam van de meest herkenbare "afwijkende" kleurvorm. Een
succinea+conspicua wordt dus ingevoerd als conspicua en een
succinea+equicolor als equicolor.
Het beest van Koenraad zou ik dus dolgraag ingevoerd zien als "intermedia", maar er zijn een paar kleurvormen die in Europa voorkomen nog niet beschikbaar in de database, waaronder intermedia en aulica.
Ik ga dus maar eens de stoute schoenen aantrekken en die gewoon aanmaken. Geen idee of ik bevoegd ben om ze dan ook voor België te activeren, maar dat regelen we dan daarna wel weer.
Misschien ook maar eens iets in de soortinfo invullen ...