Geavanceerd zoeken  

Nieuws:

Pagina's: [1]   Omlaag

Auteur Topic: Stikstof kwestie en natuur compensatie  (gelezen 66 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Freek Verkerk

  • Member
  • Offline Offline
  • Berichten: 3246
    • Linkedin profile
Stikstof kwestie en natuur compensatie
« Gepost op: oktober 09, 2019, 09:36:42 am »

Hi,
Beheerder, het kan zijn dat dit onderwerp hier op de verkeerde plaats staat. Mogelijk moet het naar Ethiek, of praat maar raak of zo, maar verplaats het dan maar aub.

Ik lees op NU.nl https://www.nu.nl/politiek/6002564/renovatie-binnenhof-loopt-mogelijk-jaar-vertraging-op.html dat er nieuwbouw projecten gestopt worden vanwege wat zij noemen: "De stikstofkwestie" Dat heeft met de klimaatverandering te maken en de invloed van de mens daarop etc. Dat is ook een heel interessante discussie, maar ik wil het nu hebben over de "natuurcompensatie". Elk nadeel heb zn eige voordeel, om Johan Cruyff maar weer eens te citeren. Weten jullie ook wat die natuurcompensatie ons heeft opgeleverd de afgelopen jaren? Komen er nu nieuw natuurgebieden bij, worden er bomen geplant waar eens maisvelden lagen of plaggen ze gewoon een stukje heide af en dat is het, of plaatsen een paar nestkastjes. Kortom schiet de natuur in Nederland er nog iets mee op? Krijgen we nu meer dassen, wolven en wilde zwijnen, meer km2 bos ? Of wordt er nieuwe natuur gemaakt in de Markerwaard? Wat dan eigenlijk het omvormen van Natuur is, want het water is natuurlijk ook natuur. En waarom is die natuurcompensatie zo moeilijk te realiseren?
Gelogd
Natuurlijk gegroet
Freek Verkerk

egilio

  • Member
  • Offline Offline
  • Berichten: 435
Re: Stikstof kwestie en natuur compensatie
« Reactie #1 Gepost op: oktober 12, 2019, 11:24:19 am »

Verdiep je eerst eens iets meer in 'de stikstofkwestie', en ook in klimaatverandering. Stikstof heeft weinig met klimaatverandering te maken.
Gelogd
Egil
Currently in Oxford
Zambian Carnivore Programme

WildCRU
Take nothing but pictures, leave nothing but footprints and waste nothing but time[/i]
Pagina's: [1]   Omhoog
 

Pagina opgebouwd in 0.036 seconden met 20 queries.