Soortgroepen > Zoogdieren

Zoogdieren in het nieuws

<< < (410/427) > >>

Rob Koelman:
Jagers met humor, ze bestaan...  B)
Bron: https://www.nu.nl/273060/video/jager-drijft-beer-uit-hoogzit-in-canada.html

Merel:
Wel grappig hoe die beer de ladder afdaalt. :)

jva:
In SiberiŽ is de reusachtige kop van een 40.000 jaar oude wolf gevonden. Bewoners die naar mammoet-ivoor zochten, kwamen de kop tegen in de permafrost. Dit prehistorische dier, met dikke vacht en enorme slagtanden, was een stuk groter dan de huidige wolven.

https://www.nu.nl/273414/video/siberiers-vinden-enorme-kop-van-40000-jaar-oude-wolf-in-permafrost.html

Edit: meer info op https://www.sott.net/article/414618-Giant-Pleistocene-wolf-discovered-in-Yakuti-Russia-still-snarling-after-40000-years

OJGoreng:
In Franstalige media wordt dit met een zekere bombarie gebracht, alsof er een nieuwe kattensoort (de "voskat") is ontdekt op Corsica. Kort googlen leert dat het beest al heel lang bekend is,  en een nogal omstreden status heeft. "Lobby voor gemorrel aan de status van de kat op Corsica" is dus wellicht de beste samenvatting.

Zonder de vk-column van Paulien Cornelisse("Als je een onontdekte diersoort wilt zijn, kun je het beste exact lijken op een reeds ontdekte diersoort") had ik er waarschijnlijk nooit over gehoord.

Johan Helmus:
Eerste zoogdieren waargenomen op Marker Wadden
De eerste zoogdieren op de Marker Wadden zijn vrijdag waargenomen, zo meldt Natuurmonumenten na een telling. Hoewel de waddeneilanden in het Markermeer nog in aanleg zijn, leven er al vier soorten vleermuizen.

Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

[*] Vorige pagina

Naar de volledige versie