EIS-sprinkhaanexcursies

Gestart door Ed Colijn, mei 05, 2011, 20:09:18 PM

Vorige topic - Volgende topic

Ed Colijn

EIS organiseert de komende tijd een viertal sprinkhaanexcursies:

In verband met het project "Sprinkhanenatlas van Nederland" (zie http://forum.waarneming.nl/smf/index.php?topic=142617.0.html) starten we het seizoen met een bezoek aan een "witte plek" in Nederland. Mede als bijdrage aan de Limburgse witte sprinkhanenhokken-actie 2011 (zie http://sprinkhaan.nhgl.nl/) is hierbij gekozen voor een locatie in Noord Limburg. Op 26 juni zullen we het gebied rond Maasbree en Baarlo (uurhok 200-370) inventariseren.

Op 15 juli bezoeken we het Oud-Reemsterzand, op zoek naar de wrattenbijter. Het Oud-Reemsterzand maakt deel uit van het Nationaal Park Hoge Veluwe.

13 augustus gaan we onder leiding van onze Twentse gids en waarneming.nl sprinkhanen-admin Wim Bakker op zoek naar de weidesprinkhaan. Om ervaring op te doen met deze soort maken we eerst een kort uitstapje over grens om daarna in het Twentse land hopelijk deze soort te herontdekken.

We sluiten het seizoen op 17 september af op de Maasvlakte (kiezelsprinkhaan) en in Voorne's Duin waar Wilbert Kerkhof ons zal rondleiden in het gebied waar hij al enige jaren inventariseert.

De excursies zijn geschikt voor zowel beginnende als reeds gevorderde geïnteresseerden. Het aantal deelnemers aan alle activiteiten is beperkt tot maximaal 12. Deelname is gratis, afgezien van de toegangsprijs à 8 € voor de Hoge Veluwe. Meer informatie en aanmelding via eis@ncbnaturalis.nl.
groet,

Ed Colijn
NEV Sektie Everts