Kuif- of Theklaleeuwerik

Gestart door Helen Commandeur, december 27, 2010, 00:10:53 AM

Vorige topic - Volgende topic

Helen Commandeur

Hallo,

Shoot me if I'm wrong  ;)
Als ik de foto's en de infopagina van de Thekla bekijk, denk ik toch echt dat er enkele Kuifjes als Thekla zijn vastgelegd.
B.v.: http://observado.org/soort/info/77688
Op de foto van Lars (wel 'n mooie foto natuurlijk) denk ik een Kuif, o.a. op basis van de kuif- en snavelvorm.
Ook de volgende foto's lijken moi Kuifjes:
http://observado.org/waarneming/view/41196468?_popup=1
http://observado.org/waarneming/view/41196468?_popup=1 - foto 2 -> foto 1 moeilijk te zien, mogelijk wel 'n Thekla.

Bij enkele foto's is het moeilijk/niet goed te zien en bij de meer overtuigende Thekla-foto's zie ik een scherpere zwarte borsttekening.

Ben benieuwd ....

Helen

Ontwikkelaar van "Vogelnamen vertaler" voor Android, zie: https://play.google.com/store/apps/details?id=birdworld.translator.pro&hl=nl

Jeroen78

77688:
de linker foto van Nico zou best is een thekla kunnen zijn door de duidelijk vette streping, snavel en kuif zijn wat lastig te beoordelen in vooraanzicht.
de rechter foto van Lars is denk ik een kuif door de snavelpunt welke afbuigt en de redelijk spitse, langere kuif.

de foto van Jaap Denee is denk ik wel een thekla door de rechte, spitse niet afbuigende snavel. Daarbij maakt de kuif een thekla achtige indruk. Anderzijds lijkt de mantel en rug vaag gestreept, iets wat bij een thekla duidelijker aanwezig zou moeten zijn.

Vr.gr.,

Jeroen

Thijs Fijen

Die foto van Lars lijkt mij alsnog een Thekla. Je hebt hier te maken met ondersoorten.. Daar (Marokko) hebben de Kuifleeuweriken langere snavels en dus niet zoals deze..

Jaap Denee's foto ook een thekla door bovengenoemde kenmerken.
Thijs Fijen

adriaens

Hoi,

foto's van Jaap Denee tonen toch een Kuifleeuwerik, vrees ik.

Jaap Denee

#4
Als jullie er uit zijn hoor ik het wel, he?


Op vriendelijk verzoek ook nog een inhoudelijke reactie: heb deze vogels gedetermineerd op de convexe (onder)snavel (niet neerbuigend, recht en niet vrij lang; hoewel op foto door vuil op de snavelpunt een andere suggestie gewekt kan worden), de vrij volle kuif (in mijn ogen niet heel piekerig/los) en de vrij zwaar gestreepte borst (op foto helaas niet zichtbaar). Rug is inderdaad niet zwaar gestreept. Kan me de discussie voorstellen. Originelen staan op een externe schijf die ik (nog steeds) niet kan benaderen, dus heb helaas ook geen andere/grotere plaatjes beschikbaar op dit moment.
Jaap Denee

www.pbase.com/jaapdenee