zou dit kunnen werken om planten te herkennen?

Gestart door Esther, augustus 31, 2006, 00:47:13 AM

Vorige topic - Volgende topic

Esther

Ik ben bezig een educatieve website te maken, en probeer zo goed mogelijk kruiskruid in beeld te krijgen. De website is in opbouw, maar ik zoek hulp.
Een groot probleem is dat mensen planten niet herkennen en ze door alle media aandacht erg bang voor worden gemaakt. Een preview van de website is al te zien, als je klikt zal er gezegd worden dat de URL het niet doet, maar even zeggen dat ie bestaat en dan werkt ie wel. http://www.jakobskruiskruid.com/
Ik kan nog van alles aanpassen. Dus kritiek en aanvullingen welkom!!
Mijn vraag gaat nu vooral om mijn diashows, zou dit kunnen werken om de plant mooi in beeld te krijgen? ( op de website zelf kan je er een zien maar dan doen mijn terugkomknoppen het niet meer ;-)
De linkjes zijn handiger denk ik.
moeraskruiskruid
http://img291.imageshack.us/slideshow/smilplayer.swf
Jakobskruissruid
http://img170.imageshack.us/slideshow/play...6962124vwo.smil

Ik vind het ook erg belangrijk de insecten in beeld te krijgen, en dat mensen de oorzaken begrijpen van de toename en het gedrag van de plant. Het gaat dus wel om mensen die niet veel hebben met natuur, dus het is lastig om het goed in beeld te kunnen krijgen, en te proberen wat meer begrip voor de natuur te krijgen. Belangrijk voor mij is het gedrag van de plant over te kunnen gaan brengen met goede diashows. En het tijdig herkennen voor de plant waar er wel risico is.
Kortom aanvullingen en kritiek erg welkom.

Esther

marcel123

CiteerVoorkómen en vóórkomen van Jakobskruiskruid: hulp uit de bodem?
T.F.J. van de Voorde, W.H. van der Putten & T.M. Bezemer
Jakobskruiskruid is een inheemse plantensoort die in grote delen van Nederland veelvuldig voorkomt, maar helaas giftig is voor onder meer paarden en runderen. In het veld vermijden grazers over het algemeen de plant, maar in gedroogd hooi wordt het niet meer door de dieren herkend, terwijl de plant wel giftig blijft. Hooi van natuurgebieden of wegbermen dat Jakobskruiskruid bevat, kan dan ook niet worden verkocht en moet worden afgevoerd en vernietigd. Daarom wordt er veel aandacht besteed aan het Jakobskruiskruid-vrij houden of -krijgen van weiden, bermen en graslanden. Meer inzicht in de dynamiek van Jakobskruiskruid kan bijdragen aan een effectiever beheer.

Melchior van Tweel

Recent zijn er twee artikel over JKK in De Levende Natuur verschenen. Misschien kan je daar iets mee.
Groet, Melchior
www.melchiorvantweel.nl