Huisregels forum Waarneming.nl

Gestart door petermeer, september 05, 2010, 19:49:08 PM

Vorige topic - Volgende topic

petermeer

Huisregels forum Waarneming.nl

Dit forum is bestemd voor de uitwisseling van informatie over de natuur in Nederland en daarbuiten. Iedereen is welkom op dit forum, mits de onderstaande huisregels in acht worden genomen.

 • Wees beleefd en gebruik beschaafde taal;
 • Behandel elke andere bezoeker met respect, zelfs als je vindt dat anderen dat respect naar jou niet op kunnen brengen;
 • Houd je aan het onderwerp van de discussie waar je aan deelneemt;
 • Zorg dat afbeeldingen die je plaatst gepast zijn voor het forum en voor het onderwerp van de discussie;
 • Als je vindt dat andere bezoekers zich niet conform deze regels gedragen, dan is dat geen reden om zelf over de streep te gaan;
 • Constateer je misstanden, informeer dan een admin (via het forum of een e-mail aan info@waarneming.nl <mailto:info@waarneming.nl>);
 • Als je een vraag op het forum stelt over een onbekende vogel, plant, vlinder, etc, wordt het op prijs gesteld dat je de waarneming ook invoert op waarneming.nl. Vergeet niet dat er vrijwilligers zijn bezig geweest om jouw waarneming op naam te brengen;
 • Onderteken, bij voorkeur, met je eigen naam.
  Op dit forum opereer je onder je eigen naam of een fake naam. Je stelt deze in in je persoonlijke gegevens (klik op je naam als je ingelogd bent op het forum).
  Onze ervaring is dat het ondertekenen met je echte naam een zinvolle en open discussie bevordert, en dat er juist ruimte komt voor inhoudelijke en beargumenteerde kritiek.
  Daar kun je het mee oneens zijn, dat is je goed recht. Dan is dit niet de plek voor jou. We vinden het jammer als er hierdoor mensen afhaken, maar we hebben ervoor gekozen geen platform te bieden aan mensen die enkel vanachter een masker kunnen schrijven.
  Kortom, je ondertekent met je echte naam, tenzij er een zwaarwegende reden voor is. In dat geval neem je per e-mail contact op met info@waarneming.nl, en dan vinden we een oplossing.
Onze moderators kunnen berichten van gebruikers die zich niet houden aan bovengenoemde regels aanpassen, verplaatsen of verwijderen. In extreme gevallen zullen we gebruikers de toegang tot het forum tijdelijk of zelfs permanent ontzeggen.

 • Als een topic verplaatst wordt en je het daar niet mee eens bent, is het niet de bedoeling een soortgelijk topic te openen. De forumbeheerder zal naar alle waarschijnlijkheid ook dat topic verplaatsen. Bij herhaling kan de gebruiker de toegang tot het forum, al dan niet tijdelijk, ontzegd worden.
 • Als een bericht binnen een topic verwijderd wordt en je het daar niet mee eens bent, is het niet de bedoeling een soortgelijk bericht te plaatsen. De forumbeheerder zal naar alle waarschijnlijkheid ook dat bericht verwijderen. Bij herhaling kan de gebruiker de toegang tot het forum, al dan niet tijdelijk, ontzegd worden.
Door het gebruik van dit forum, ga je ermee akkoord dat je geen vervalste, lasterlijke, beledigende, vulgaire, haatvolle, treiterende, obscene, seksueel georiƫnteerde of ongeoorloofde berichten plaatst. Ook ga je er mee akkoord dat je geen door copyright beschermd materiaal op dit forum zal plaatsen. Het, al dan niet veelvuldig, plaatsen van spam, reclame, kettingbrieven, piramideverkoop en petities is ook verboden op dit forum.

Begrijp wel dat het onmogelijk is voor de beheerders om alle berichten te lezen en de inhoud ervan te valideren, ze zijn daarom niet verantwoordelijk voor de inhoud ervan. We kunnen de juistheid, compleetheid en bruikbaarheid van informatie in de berichten niet garanderen. Geplaatste berichten zijn de verantwoordelijkheid van het lid dat ze heeft geplaatst, en niet noodzakelijk de mening van dit forum, haar stafleden of de eigenaar van het forum. Eenieder die bezwaar heeft tegen de inhoud van een bepaald bericht, wordt aangemoedigd om het bericht in kwestie meteen te melden aan een beheerder of moderator. De staf en de eigenaar van het forum behouden het recht om bezwaarlijke berichten te verwijderen binnen een redelijke tijdspanne, als zij vinden dat verwijderen van een dergelijk bericht noodzakelijk is. Dit is een handmatig proces, dus houd er rekening mee dat niet altijd direct gehandeld kan worden. Hetzelfde geldt voor de informatie in profielen van leden.

Als lid ben jij als enige verantwoordelijk voor de inhoud van de door jou geplaatste berichten. Bovendien verklaar je je akkoord om de eigenaars van dit forum, de afhankelijke websites, het bestuur en zijn helpers te vrijwaren van enige door jou veroorzaakte schade.
De eigenaren van dit forum behouden ook het recht tot het onthullen van je identiteit (of enige andere informatie vergaard op dit forum), in het geval van een formele klacht of gerechtelijke vordering die is voortgekomen uit een situatie die is ontstaan door jouw gebruik van dit forum.

Je hebt de mogelijkheid om, tijdens het registratieproces, een gebruikersnaam te kiezen. We adviseren je om de naam passend te houden. Je gaat ermee akkoord dat je het wachtwoord van de gebruikersaccount die je registreert, niet zult doorgeven aan derden, met uitzondering van beheerders, voor je eigen bescherming en rechtsgeldigheid. Je stemt ook in met het feit dat je NOOIT een account van een ander zult gebruiken, om wat voor reden dan ook. Tevens adviseren we je ten zeerste om een moeilijk te achterhalen wachtwoord te gebruiken, om accountdiefstal te voorkomen.

Nadat je jezelf hebt geregistreerd en bent ingelogd op dit forum, zul je een meer gedetailleerd profiel kunnen aanmaken. Het is jouw eigen verantwoordelijkheid om de informatie in dit profiel proper en juist te houden. Enige informatie die de eigenaar van het forum of de staf als onjuist of onzedelijk beschouwt, zal worden verwijderd, met of zonder berichtgeving vooraf. Gepaste sancties kunnen volgen.

Bij ieder bericht dat je post, zal je IP-adres worden opgeslagen, voor het geval dat je toegang tot het forum ontzegd moet worden of je ISP benaderd moet worden. Dit zal enkel gebeuren in geval van een ernstige inbreuk op deze overeenkomst.

Tevens zal de forumsoftware een cookie opslaan in de cache van je browser. Dit is een tekstbestand dat kleine stukjes informatie bevat (zoals bijvoorbeeld je gebruikersnaam en wachtwoord). Dit zal ENKEL gebruikt worden om je in- of uitgelogd te houden. De software zal geen andere informatie van of naar je computer versturen.
Groeten van Peter van der Meer
KNNV, afdeling Stichts-Hollandse Polderland

Hoe meer ik leer, hoe meer ik tot de ontdekking kom dat ik nog niets weet! (Socrates, 470-399 v. Chr.).