Geavanceerd zoeken  

Nieuws:

Pagina's: [1]   Omlaag

Auteur Topic: www.faunaeur.org  (gelezen 186 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

marcel123

  • Member
  • Offline Offline
  • Berichten: 11712
www.faunaeur.org
« Gepost op: april 18, 2005, 19:12:19 pm »

Ik vrees dat we net iets te vroeg begonnen zijn aan alle talen van europa. Hoewel, SOVON ging ook samenwerken met de uni van Amsterdam....

Europese_diersoorten_op_website.html

Citaat
Europese diersoorten op website

Uitgegeven: 14 april 2005 15:49

AMSTERDAM - Alle wetenschappelijke namen van de Europese land- en zoetwaterdiersoorten zijn met ingang van donderdag beschikbaar en gemakkelijk toegankelijk via een website. Ruim 500 experts hebben deze informatie in vijf jaar tijd bij elkaar gebracht.

Het project van de Faunae Europaea website www.faunaeur.org is ontwikkeld door het Zo÷logisch Museum van de Universiteit van Amsterdam (UvA). De site bevat ongeveer 230.000 namen. Uiteindelijk bleken dat er 30 procent meer soorten in de databank te zijn opgenomen dan oorspronkelijk werd verwacht. Volgens het Zo÷logisch Museum toont dat aan hoe onvolledig het inzicht in de Europese biodiversiteit was.


Fauna Europaea vervult een voortrekkersrol in het streven naar de standaardisatie van namen van diersoorten. Toekomstige versies van Fauna Europaea zullen ook de niet-wetenschappelijke namen van diersoorten voor alle Europese landen (en taalgebieden) bevatten.

Het Zo÷logisch Museum van Amsterdam werkt ook aan de opzet van een EuroHUB waarin de Fauna Europaea databank wordt samengevoegd met twee andere grote Europese databanken: European Register of Marine Species en Euro+Med Plantbase. Die samenvoeging resulteert volgend jaar in de publicatie van een Species2000 Annual Checklist met bijna een miljoen soortnamen wereldwijd.
« Laatst bewerkt op: april 18, 2005, 22:28:28 pm door ahospers »
Gelogd
Pagina's: [1]   Omhoog
 

Pagina opgebouwd in 0.046 seconden met 19 queries.