Waarneming.nl

Soortgroepen => Roofvogels en uilen / Birds of prey => Vogels => verschil Buizerd en Ruigpootbuizerd => Topic gestart door: dboer op februari 12, 2017, 20:12:05 pm

Titel: Knagende vraag: ongewone gewone buizerd?
Bericht door: dboer op februari 12, 2017, 20:12:05 pm
Goeienavond,

Afgelopen oktober zag ik een buizerd op een lantaarnpaal zitten in de Eemshaven. Afgezien van dat hij op een ongebruikelijke manier op de lantaarnpaal zit, leek hij mij er niet standaard uit zien, met iets van een buikschild. Thuis dacht ik dat het toch een buizerd was, omdat hij geen karakteristieke eindband op de staart lijkt te hebben en ook de polsvlekken niet heel overtuigend zijn. Toch blijft het knagen, o.a. omdat de poten bedekt zijn met veren en hij gewoon anders aandoet, dus leg ik het hier nu voor om uitsluitsel te krijgen.
https://youtu.be/xh7G0BBr6aQ
 (https://youtu.be/xh7G0BBr6aQ)
Op het filmpje (gefilmd vanuit de auto) zit de buizerd min of meer in dezelfde houding tot aan 1:48, om daarna op te vliegen. Ik heb het laatste deel er nogmaals vertraagd achter gehangen. Hopelijk is het zo met zekerheid te zeggen. Alvast bedankt!

DaniŽl BoerTitel: Re: Knagende vraag: ongewone gewone buizerd?
Bericht door: mgieskens op februari 12, 2017, 20:19:10 pm
Leuk filmpje :)
Hij heeft z'n veren nogal opgezet (vanwege de kou) waardoor het mogelijk lijkt alsof de poten bevederd zijn, maar verder lijkt het me gewoon een Buizerd.
Titel: Re: Knagende vraag: ongewone gewone buizerd?
Bericht door: dboer op februari 12, 2017, 20:33:02 pm
Bedankt voor dit snelle antwoord! Het is bijna altijd een buizerd, dus daar ging ik nu ook van uit, maar toch ging ik twijfelen. Wat zijn ze toch variabel! 
Titel: Re: Knagende vraag: ongewone gewone buizerd?
Bericht door: frankneijts op februari 13, 2017, 12:07:41 pm
Precies op 1.47 als de vogel opvliegt zijn heel even perfect de kale tarsi te zien .. B)