Waarneming.nl

Mobiel invoeren => Apple/Iphone/Ipad --> iObs => Topic gestart door: hiskodevries op december 10, 2013, 15:17:34 pm

Titel: F.A.Q.
Bericht door: hiskodevries op december 10, 2013, 15:17:34 pm
V. Mijn iphone heeft een oudere ios versie dan IOS 7 draait iObs hier ook op ?
A. Nee, eerst IOS 7 installeren

V. Ik heb een ipad, kan iObs daar ook op draaien ?
A. Alleen als de ipad over een simcard houder beschikt, dan heeft het device namelijk ook de beschikking over een ingebouwde gps. De simcardhouder hoeft niet gevuld te zijn met een simcard.

V. Heb ik een verbinding met internet nodig om iObs te gebruiken in het veld?
A. Nee, alleen bij de installatie, gebruik van kaartmateriaal, het inlezen/updaten van soortenlijsten en het uploaden van waarneming heeft u een internetverbinding nodig.

V. Kan ik ook waarnemingen onder embargo tot een bepaalde datum of met kmhok vervaging invoeren ?
A. Ja beide zijn mogelijk.

V. Kan ik ook een enkele waarneming verwijderen?
A. Ja, swipe naar links op de waarneming en klik dan op "Verwijder"
Titel: Re: F.A.Q.
Bericht door: Grada Menting op april 20, 2014, 19:07:23 pm
Ik heb een iPad zonder simcard houder.
Welke app kan ik dan het beste nemen?

 
Titel: Re: F.A.Q.
Bericht door: hiskodevries op april 20, 2014, 19:31:47 pm
Geen. Want die ipad heeft geen gps. Kan dus de lokatie niet bepalen.
Titel: Re: F.A.Q.
Bericht door: Grada Menting op april 20, 2014, 19:49:44 pm
Geen. Want die ipad heeft geen gps. Kan dus de lokatie niet bepalen.
Ok, heel duidelijk. Bedankt!
Titel: Re: F.A.Q.
Bericht door: scuba_fly op juli 02, 2014, 21:12:45 pm
Ik heb een iPad zonder sim. Echter kan deze nog steeds een locatie bepalen aan de hand van wifi signalen. Oke het is iets minder precies dan een iPad met gps maar ik heb altijd gewoon mijn positie kunnen bepalen.

Daarnaast zijn er losse GPS ontvangers die je via bluetooth of de connectie poort aan je iPad kan koppelen die de gps positie aan iOS door geven.
Ik zou hier een voorbeeld kunnen neerzetten maar ik wil geen reclame maken ;)
Als je er op google'd kom je ze wel tegen.
Titel: Re: F.A.Q.
Bericht door: hiskodevries op juli 03, 2014, 07:44:40 am
Citaat
aan de hand van wifi signalen
daar zul je in het veld niet veel aan hebben.
Titel: Re: F.A.Q.
Bericht door: lfoulon op februari 08, 2017, 11:29:27 am
Hallo, Ik heb een oude I-phone 3g van Apple, kan ik hiermee waarnemingen invoeren in het veld? :-[

gr Louis
Titel: Re: F.A.Q.
Bericht door: Sjaak Schilperoort op februari 09, 2017, 16:46:48 pm
Louis, iObs werkt niet op een iPhone 3G. Je hebt minimaal iOS 7 nodig, en dus een iPhone 4 of nieuwer.
Titel: Re: F.A.Q.
Bericht door: lfoulon op februari 10, 2017, 10:16:36 am
Louis, iObs werkt niet op een iPhone 3G. Je hebt minimaal iOS 7 nodig, en dus een iPhone 4 of nieuwer.

Bedankt!  :duim:

gr Louis