Waar luisteren de waarneming.nl gebruikers naar?

Gestart door laatvlieger, januari 15, 2010, 19:46:17 PM

Vorige topic - Volgende topic

Rien Ondersteijn

Groene groe[n]tjes.Rien.

LydiaS

Josee schreef op 2 oktober
"...Door dit topic ontdek ik veel nieuws maar krijg ook associaties met nummers uit het verleden die ik al lang niet meer 'draaide'... Dank "
Dat heb ik precies hetzelfde, en ook Dank!

Vandaar deze 3 nummers:

Laura Nyro, Gibsom Street
<url>https://youtu.be/FWnnYNIvJLM</url>

Yma Sumac, The Peruvian Songbird, sings "Chuncho"
<url>https://youtu.be/Ry7WgPZ_wok</url>
(Als kind, in ben van 1952, was ik gefascineerd door haar stem. Haar bekendste nummer is Ataypura en dat hoorde je af en toe op de radio. Nu moet ik er erg om lachen  ;D )

The Beatles, A Day In The Life
<url>https://youtu.be/usNsCeOV4GM</url>

OJGoreng

Mick Harvey -  BetherlridgeHet origineel van Robbie Fulks is zo mogelijk mooier, maar ik vind nergens op het net een deelbare versie. Denk violen waar JP Shilo hier leuke dingen met een slide doet, plus vocale harmonieën.
Met vriendelijke groet, Zainal

LydiaS


Norman

Behalve natuurliefhebber, ben ik ook een muziekliefhebber én een computergeek en ik kwam deze video tegen waarbij een tamelijk briljant, en vandaag de dag helaas actueel, nummer voorzien werd van AI gegenereerde afbeeldingen.


Jan Mudde

Citaat van: Norman op november 13, 2022, 13:12:08 PMBehalve natuurliefhebber, ben ik ook een muziekliefhebber én een computergeek en ik kwam deze video tegen waarbij een tamelijk briljant, en vandaag de dag helaas actueel, nummer voorzien werd van AI gegenereerde afbeeldingen.


Dank voor het delen!! Idd behoorlijk briljant!!!

Grtz Jan
Jan Mudde

"Gutta cavat lapidem non vi sed saepe cadendo" (Ovidius)

OJGoreng

Het is sowieso een fascinerende ontwikkeling. Ik vraag me wel af hoe vaak ze de regel "Yeah" hebben moeten proberen voor ze daar passende beeldresultaten kregen ;).
Met vriendelijke groet, Zainal

Josee

Goedbeschouwd worden varkens hier gruwelijk te kort gedaan... subliem, de muziek bevalt me, het religieuze wat minder.
°¨¨°º~.gevleugelde groet.~º°¨¨°

josée van oers

Josee

°¨¨°º~.gevleugelde groet.~º°¨¨°

josée van oers

OJGoreng

Ik krijg het slecht uit mijn hoofd, al weet ik niet waarom.

Will Oldham - New Partner

Als Palace Music:


Als Bonnie "Prince" Billy:

Met vriendelijke groet, Zainal

Bart van Hoogstraten

De barokmusicus Johann Pachelbel componeerde ergens rond 1680 zijn 'Canon in D'. Het muziekstuk werd vergeten totdat iemand het begin vorige eeuw herontdekte. In 1969 werd een opname uitgegeven en daarmee door het grote publiek ontdekt. -> https://youtu.be/JvNQLJ1_HQ0

Jerry Chang, een Taiwanese jongen die zichzelf op 17-jarige leeftijd gitaar heeft leren spelen, maakte er op zijn kamer boven bij zijn moeder thuis met betrekkelijk simpele middelen een metal-versie van en hij werd er wereldberoemd mee. Zijn versie is inmiddels door 100-den metal-muzikanten gecovered en zijn filmpje bij Youtube is al 24.000.000 keer bekeken. (Oorworm-waarschuwing!) -> https://youtu.be/by8oyJztzwo
Vriendelijke groet! Bart van Hoogstraten

De toekomst van Waarneming is onzeker. Draag bij aan het voortbestaan en betaal gewoon jaarlijks € 25,- abonnementskosten!
https://waarneming.nl/donate/

Sjors

#551
Deze repeterende deuntjes van Anette Peacock uit 1978 en Jill Kroesen uit '82 heb ik eindeloos op de draaitafel gehad en raak nu nog altijd in (harde)trans.
PLAY IT LOUD

https://www.youtube.com/watch?v=oDzANUeFSVo


https://www.youtube.com/watch?v=0BXkcDAx3gI&list=RDEMfGqYB_fBk7eiqCdH9PUGxA&index=3

Groet uit (natuurlijk) Leeuwarden, Sjors van het Strandje

Norman

Met al dat vuurwerk kan ik het gros van de mensheid slechts het allerergste toewensen en heb ik dit geweldige album op repeat staan:Josee

Uur van de Wolf heeft vaak uitzendingen die me boeien deze: https://www.npostart.nl/het-uur-van-de-wolf/10-01-2023/VPWON_1309697 over Sinead O'Connor vond ik echt groots. Een vrouw haar tijd ver vooruit. Mogelijk werkt de link alleen voor abonnees? Daarom voeg ik ook Troy toe, dat nummer beluister in nu met andere oren.

Wens jullie een goed afscheid van het jaar van de Tijger en een blije komst van het Waterkonijn dat hopelijk gezond en wel de mondiale wei binnen komt huppelen.

°¨¨°º~.gevleugelde groet.~º°¨¨°

josée van oers