Kleine zwaan met halsband!

Gestart door Stijn Schreven, januari 14, 2010, 21:42:55 PM

Vorige topic - Volgende topic

Stijn Schreven

Vandaag (14-1) heb ik in een weiland langs de Grift (t.h.v. Achterberg, UT, http://waarneming.nl/waarneming/view/46019616) een groep van circa 110 kleine zwanen gezien. Nu ik de foto's terugkijk zie ik dat er één 'n gele halsband om heeft met een code erop. Helaas is de foto niet zo goed dat ik het kan lezen, en is mijn kijkapparatuur (verrekijker 8x40) waarschijnlijk ook niet genoeg om het in het veld nog een keer te proberen.

Voor het geval iemand deze groep zwanen dus in de komende dagen nog ziet in de buurt van de Grift, let op halsbanden! Het zou leuk zijn als iemand een betere foto kan maken of met een telescoop de code nog kan aflezen.
Groeten en bedankt,

Stijn Schreven.

BWoets

Het betreft een Kleine Zwaan met (vermoedelijk) een GPS-halsband.. waarbij er een code op staat van 3 cijfers + de letter A of E.
Met vriendelijke groet,
Bob Woets

Ted van der Knaap

Citaat van: BWoets op januari 14, 2010, 22:34:44 PM
Het betreft een Kleine Zwaan met (vermoedelijk) een GPS-halsband.. waarbij er een code op staat van 3 cijfers + de letter A of E.

zie hier als voorbeeld(?): http://waarneming.nl/soort/photos/274?from=1980-01-01&to=2010-01-14&os=0&os=1&sex=&id_kleed=0&id_akt=79
groet-je, Ted van der Knaap (always learning!)

yourigroesbeek

Hoi stijn

Kees zei al dat je deze zwaan had gezien.
Jammer dat je hem niet kon aflezen.

Groeten Youri
Beter een vogel in de hand dan tien in de lucht

Michiel en Milka

Het was even zoeken, maar tussen alle foto's van kleine zwanen vond ik deze met deels leesbare halsring. (x51A), (waarbij de x staat voor het niet leesbare deel, maaar waarvan ik vermoed dat het ook een 1 is.) De foto is van 23 januari, maar vrijwel op dezelfde locatie genomen zoals bij jouw waarneming staat aangegeven.
Groet, Michiel

Michiel en Milka

#5
Groet, Michiel