Midden Oosten

Gestart door Goyatlah, oktober 16, 2009, 01:50:51 AM

Vorige topic - Volgende topic

Goyatlah

Ik zit er over te denken om komend jaar een stukje midden oosten te doen, en denk eigenlijk aan eind april (daarna heb ik een heel eind al weer vol, dus het alternatief is ergens in augustus/ september)

Idee is te starten in Turkeye, vervolgens Libanon, Jordaan-delta, Sinai en uiteindelijk Nijldelta

De noodzakelijke literatuur staat al een tijd in mn kast...

Mijn vraag is dus of eind april een goede tijd is???
Moi, Dolf

Bezoek ook eens Libellen in Nederland met de enige interaktieve en op foto's gebaseerde libellentabel, veel info en heel veel foto's

Weia

Vraag KD ook even, die kent iig Egypte. Bij sommige beesten in warme streken moet je bedacht zijn op een zomerpauze, sinaiticum sluipt in de zomer uit maar is juist in het najaar volop actief. Maar ook dat weet KD vast.
Groeten, Weia
rode bosmieren: https://forum.waarneming.nl/index.php/topic,342651.0.html
pagina over variatie bij een paar lastige libellensoorten: www.at-a-lanta.nl/weia/LibellenVariatie.html
motmugjes van foto determineren: http://www.at-a-lanta.nl/weia/Motmuggen.html
familie motmuggen systematisch http://forum.waarneming.nl/smf/index.php?topic=378882.0


beetlestitch

in het algemeen is in de middellandse zee omgeving voor kevers het voorjaar veel beter dan augustus september. de omgeving is door het warme zomer weer op zijn droogst en wachten de planten op de najaars en winter regen. dan verschijnen weer meerdere insecten zo half oktober begin november. groeten toon.
Toon Keukelaar

Goyatlah

Misschien dat ik maar even Dumont naast de duitse atlas (Libellula) moet leggen, en dan eens kijken welke aandachtsoorten er dan overblijven, en daar de vliegtijden. Neem in ieder geval nog wel kontakt met KD op.
Moi, Dolf

Bezoek ook eens Libellen in Nederland met de enige interaktieve en op foto's gebaseerde libellentabel, veel info en heel veel foto's