Voetsporen van???

Gestart door Violet (en Remco), september 26, 2009, 19:08:23 PM

Vorige topic - Volgende topic

Violet (en Remco)

Leuk hoor, sporen in het zand vergelijken met afbeeldingen in het 'sporenboekje'... Erg mooi boek, maar wij halen er niet uit wat voor afdruk we hebben gezien  :huh:

Misschien iets van een wezeltje?
Detail: meer afdrukken zagen we niet in de directe omgeving (!?)
Groetjes,
(Remco en) Violet

www.vlinderseemland.nl

Jeroen Nagtegaal

Groet, Jeroen Nagtegaal
Moderator subforum Ringen

Een geringde vogel gezien of gevonden.
Meld het hier of mail naar ringonderzoek@gmail.com

Violet (en Remco)

Zou kunnen, maar het betreft geen doorlopend pad (maar zo'n 100 mtr lang), dus misschien niet al te voor de hand liggend voor rondje met de hond.
Sowieso vrij kleine afdruk voor hond misschien, maar ja, die heb je in allerlei soorten en maten...
Met andere woorden: we zijn nog niet overtuigd... Het is een interessant (rijk) gebiedje waar we niet zomaar kleine zoogdieren uit willen sluiten.

Maar ook met de afdruk van een hond zijn we tevreden hoor  ;) , we hopen alleen op andere mogelijkheden  ;D.
Groetjes,
(Remco en) Violet

www.vlinderseemland.nl

Lampe

Hoi Remco & Violet

Komen julie vaker in het gebied? Dan zou ik nog eens wat duidelijkere afdrukken opzoeken en fotograferen want een eenduidige determinatie is zo ontzettend moeilijk. Hond sluit ik direct al uit.

Als je fotografeert. Probeer dan afzonderlijke afdrukken te fotograferen het liefst een zo compleet mogelijke afdruk. Dit zal enig zoeken nodig hebben. Volg het spoor eens zo lang als je kunt. Eens zal er een mooi afdruk staan.

Probeer ook de gang van het spoor te fotograferen.... Dus, hoe loopt het spoor.

Ik ben benieuwd :)
Vriendelijke groet,

Nico

Violet (en Remco)

Hoi Nico,

Het gebied ligt in de buurt dus we zijn er gisteren weer langs gegaan. Helaas, nog steeds geen andere afdrukken dan die van de dag ervoor. Geen verder spoor dus (hoe vreemd dat ook klinkt... het blijft bij deze twee afdrukken)
Zoals gezegd: het is een kort pad. Als er dus al andere sporen te zien waren hadden we die nu zeker moeten ontdekken. Wel wat sporen in het mulle zand (midden van het pad), maar geen idee of die bij dezelfde soort horen... Of heb je in zacht zand juist duidelijker afdrukken? (daar hebben we eventueel ook foto's van - maar dus geen idee of dat dezelfde soort is...)

We zijn van plan om na regen de plek nogmaals te bezoeken in de hoop op verse, duidelijkere afdrukken.
Groetjes,
(Remco en) Violet

www.vlinderseemland.nl

Lampe

Ik ben erg benieuwd. Hond sluit ik in ieder geval uit. Daarvoor vind ik ze idd te klein en van een hond zou je ook een completere (en dus) grotere afdruk zien.

Zou mooi zijn als jullie nog wat kunnen vinden en fotograferen :D

Succes!
Vriendelijke groet,

Nico

lukkie

Groeten, Luuk

Hetty Soetekouw

 ;D als het een konijn is, moet hij hoognodig een manicure  ;D
met vriendelijke groet,

Hetty Soetekouw
~~Seraka Photography~~

barebigfoot

De voetstapjes zijn onduidelijk ik zie pvb. maar 3 klauwen en geen echte voetafdruk maar wel een soort klauw welk naar achteren is gericht als bij vogels en hagedissen.
zoveel ik weet hebben honden 5 klauwen en katten 5 voor en 4 achter, maar helemaal uitsluiten kan ik Zoogdieren weer niet.
maar bij een diameter van minder dan 20mm was het hondje mischien 20cm lang.
Uwe

Violet (en Remco)

 ;D zie het konijn al zitten bij de manicure!!!  ;D

Afgelopen weekend zijn we weer gaan spoorzoeken, maar door de stand van de zon lijken de foto's net op afdrukken van een ree (en dat is het echt niet!). Morgen een nieuwe poging!

Helaas zijn we enorm ondeskundig op het gebied van sporen... we weten niet eens of die afdrukken van hetzelfde wezen kunnen zijn. Hulp via het forum is dus echt zeer welkom voor ons, zeker als het deskundige hulp betreft  ;), maar elk idee is welkom!

We laten weer van ons horen  :blink:
Groetjes,
(Remco en) Violet

www.vlinderseemland.nl

barebigfoot

#10
een ree heeft 2 tenen!  ;D
hier kan je zien waarom ik aan een kauw of kraai denk!
http://www.ohiodnr.com/Portals/0/07images/animaltracks.gif
Uwe

Violet (en Remco)

 :blink: dat een ree een mooi hartje achterlaat weten wij ook wel  ;)
Maar als we die foto's zouden plaatsen, zou er iemand kunnen opperen dat het van een ree is. Want doordat de schaduw zo beroerd viel leek het echt net een ree├źnspoor...

Kraai zou natuurlijk kunnen, maar gezien de afmeting (die volgens ons in inches - " - wordt vermeld en niet in centimeters) hebben we toch onze twijfels. Heeft een jonge kraai echt zulke kleinere pootjes dan een volwassene of denken we gewoon niet goed  :huh:

In ieder geval bedankt voor het mee denken  :duim: , misschien komen we er ooit achter van welk dier de sporen waren! Hond (viel af geloof ik), konijn lijkt ons onwaarschijnlijk, maar vogel zou best kunnen! Die diepe afdruk aan de achterkant, waarom niet?
Dat zou misschien inhouden dat de foto's met-te-veel-schaduw niet van dezelfde soort zijn, want daar zaten duidelijk voetzooltjes bij. Doordat er ook niet echt een 'spoor' te vinden is, hooguit 3 afdrukken bij elkaar, klinkt een vogel wel logisch  :rolleye:, toch?
Groetjes,
(Remco en) Violet

www.vlinderseemland.nl

barebigfoot

sorry ik dacht aan cm, en wat zoltjes betreft, is het moelijk in zand en je moet snel bijwezen voor wind en regen er een geheim van maken, dus zolen kunnen ook zwemvliezen van een heel grote meeuw wezen, dat wat sporen in zand betreft, op klei zie je bij een roofdier naast klauwen, tenen idd een voetzool!
sporen verwaaid in het zand invoeren  ;D voorlopig!
Uwe

Violet (en Remco)

Groetjes,
(Remco en) Violet

www.vlinderseemland.nl