Pelagische tocht?

Gestart door Dylan, augustus 15, 2005, 06:55:14 AM

Vorige topic - Volgende topic

Dylan

Geen aankondiging, maar een vraag. Ik wil graag een keer een poging doen om wat meer zeevogels te zien, en het lijkt me ook mooi om dat vanaf een schip te doen.

Weet iemand of er voor dit jaar nog een mooie dagtocht gepland staat? Misschien iemand die hier ervaring mee heeft en de eerste Waarneming.nl Pelagische Tocht gaat organiseren?
Dylan Verheul
Mede-oprichter Waarneming.nl

Mark van Veen

De reguliere boot van Zuid-Engeland naar Noord-Spanje staat als een vogel- en walvistrip te boek. Ik heb hem zelf nooit gedaan, maar ik ken iemand die dat wel heeft gedaan. Als je belangstellnig hebt kan ik details navragen.

Mark
groet,

Mark van Veen

marcel123

CiteerDe reguliere boot van Zuid-Engeland naar Noord-Spanje staat als een vogel- en walvistrip te boek
Dat was ook het eerste waar ik aan dacht. Is er ook geen boek over geschreven?

Pim

De VWG De Grauwe Gans (Almere e.o) gaat in het najaar nog een keer de zee op vanaf Lauwersoog.

gegroet,

Pim Julsing
met vriendelijke groet,

Pim Julsing

natuurverslaving.nl

Dylan

CiteerDe reguliere boot van Zuid-Engeland naar Noord-Spanje staat als een vogel- en walvistrip te boek. Ik heb hem zelf nooit gedaan, maar ik ken iemand die dat wel heeft gedaan. Als je belangstellnig hebt kan ik details navragen.
Volgens mij stond hierover een verzoek op EBNNL, iemand die zocht naar een reisgenoot van/naar Portsmouth.
Dylan Verheul
Mede-oprichter Waarneming.nl

Dylan

CiteerJa dat schijnt een fantastische tocht te zijn, heb ik ook van horen zeggen. Maar ik neem aan dat er over Nederland gesproken werd???
Inderdaad, ik dacht aan een dagtocht vanuit bijv. Neeltje Jans, Scheveningen of Lauwersoog.
Dylan Verheul
Mede-oprichter Waarneming.nl

Mark van Veen

bij ons op het werk gaan ze wel eens wrakvissen. Het moet toch mogelijk zijn een dergelijke boot voor hoogstaandere activiteiten in te zetten. Even googlen leverde bv het volgende op
http://www.snuffelboet.nl/sportvis_info/
http://www.sportvisserij-ijmuiden.nl/prijzen.html
groet,

Mark van Veen

Albert Vliegenthart

Ik ga donderdag van Portsmouth naar Bilbao!!! Nog niet eerder gedaan, maar we zullen het beleven. Naast de walvissen en dolfijnen ook weer eens lekker zeevogelen. Je kunt meen ik ook vanuit Scheveningen de zee op. Maar de kust van Zeeland is beter!

Albert

Dylan

Hoe lang duurt die reis van Portsmouth naar Bilbao?
Dylan Verheul
Mede-oprichter Waarneming.nl

Albert Vliegenthart

We varen donderdagavond weg en zijn zondag begin van de avond terug. Drie dagen dus. Je bent ongeveer 4.5 uur in Spanje. Door bij P&O een minicruise te boeken (dus direct terug) ben je voor een hut (met 4 personen) 50,- pp kwijt. Geen geld lijkt me! Komt alleen nog vervoer naar Portsmouth en eten/drinken bij.
Albert

Dylan

Lijkt me een mooie trip, ik ga daar eens serieus naar kijken. Kun je me zeggen hoe en waar je het beste kunt boeken (ik neem aan online).

Mag ook naar privé mail : dylan (at) dyve (punt) net
Dylan Verheul
Mede-oprichter Waarneming.nl

marcel123

#11
http://www.natuur.nl/article2299.html met een link naar waarnemingen op de trip.
P&O Ferries  

AvanderHeijden

Ja die ferrytocht op de Pride of Bilbao (Portsmouth->Bilbao v.v.) wordt ook als verzorgde reis aangeboden maar zelf regelen is veeeeeel goedkoper. Neem een zogenaamde minicruise, dus heen en meteen weer terug, is veel goedkoper dan twee losse overtochten. En betaal in ponden, niet in euro's want ook dat scheelt enorm in prijs. Heel apart allemaal, ik ben benieuwd (ik ga ook vanaf morgen).

laatvlieger

He?? Dat item van waarneming.nl pelagische tocht is weg? Gaat dat niet meer door???
Groet,

Wouter Teunissen


Mijn Weblog: http://birdboredom.blogspot.com/

matthijsbroere

Nope, totaal geen animo + het feit dat we pas op z'n vroegst 8 oktober een boot op een zaterdag konden charteren.
Matthijs Broere

laatvlieger

Ja misschien een idee voor volgend jaar en dan ruim vantevoren aankondigen... ook op waarneming.nl (de invoersite) Aangeven dat het om een een zeetrip gaat (niet pelagisch, begrijpen veel mensen niet)
Vast bedrag aangeven en geld overmaken twee maanden vantevoren.  Ik zou echt eens met die mensen van www.lauwersmeer.com gaan praten hoe zij het elk jaar doen.

groet
wouter

En misschien is het een idee om eerst eens wat meer waarneming.nl excursiedagen te organiseren?? Dan gaan diezelfde mensen uiteindelijk ook wel mee de zee op. Dat is zowieso wel een goed idee want dan kunnen mensen op die dagen leren hoe ze beter kunnen determineren/ fotograferen/ beschhrijven en ze leren soorten herkennen.

Misschien krijgt waarneming.nl het wel voor elkaar om 2000 soorten op een dag te scoren. itt tot de mislukte 2000-soorten dag, waar ik trouwens nog maar weinig daarna over gehoord heb.  
Groet,

Wouter Teunissen


Mijn Weblog: http://birdboredom.blogspot.com/

marcel123

#16
http://www.poferries.com/portal/page?_page...&_schema=PORTAL

Citeer  Sail to Spain onboard our luxurious Cruiseferry in search of whales, dolphins and native seabirds for only £94 per person (based on 2 people sharing an inside ensuite cabin). 

We have 3 departures for this special minicruise: 6th July, 16th and 19th September 2006. Hurry, there's only a limited number of spaces and they go fast!

Dedicated expert guides will be onboard to accompany viewings from the deck and provide fascinating presentations about wildlife.

Our onboard facilities are designed to put you in the holiday mood the moment you step aboard. Once settled in your cabin, we suggest you explore the ship; there's plenty to keep you occupied in your spare time.

On arrival at Bilbao (Santurtzi), visit the old Bilbao or a traditional fishing village in one of our shore excursions, from just £10 per person - ask onboard for details.


Zijn er mensen die hier ervaring mee hebben?

JohanvantBosch

http://groups.yahoo.com/group/DVN/message/10303?l=1

In zeeland organiseren ze er blijkbaar ook weer een of twee. Maar als ik jou was zou ik voor het echte werk gaan.
Johan

tekenaar

Ik ben wel eens meegeweest met wrakvissen. Dat leverde (behalve de vangst van de enige haring van die dag) heel goede observaties op van noordse stormvogel, jan van gent, verschillende meeuwen, sterns en zo. Geheel duurde een paar uur. De vogels kwamen op een paar meter van de boot wanneer visafval geloosd werd. Valt niet mee met een zwakke maag zeevogels te fotograferen op een deinende noordzee. Plaatje is een ingescande oude dia.

Paul Veenvliet
dieren en planten tekeningen: https://paulveenvliet.art/
excursies in Slovenie: https://www.slovenia-nature-guide.si/

characea

#19
Voor 50 euro wil ik ook wel mee...maar zijn ergens ook reisverhalen te vinden van deze tocht ? dit soort tochten ?

Thijs Fijen

Vogelwerkgroep amsterdam organiseerd pelagische tochten

Kijk maar eens hier: http://www.vogelwerkgroepamsterdam.nl/excu...html#pelagisch1

Thijs
Thijs Fijen

Dylan

Ik wil die Pride of Bilbao toch eigenlijk dit najaar doen. Als er mensen zijn die ervaring met organisatie en zo, dan graag ... ben daar zelf niet zo goed in.
Dylan Verheul
Mede-oprichter Waarneming.nl