www.faunaeur.org

Gestart door marcel123, april 18, 2005, 19:12:19 PM

Vorige topic - Volgende topic

marcel123

Ik vrees dat we net iets te vroeg begonnen zijn aan alle talen van europa. Hoewel, SOVON ging ook samenwerken met de uni van Amsterdam....

Europese_diersoorten_op_website.html

CiteerEuropese diersoorten op website

Uitgegeven: 14 april 2005 15:49

AMSTERDAM - Alle wetenschappelijke namen van de Europese land- en zoetwaterdiersoorten zijn met ingang van donderdag beschikbaar en gemakkelijk toegankelijk via een website. Ruim 500 experts hebben deze informatie in vijf jaar tijd bij elkaar gebracht.

Het project van de Faunae Europaea website www.faunaeur.org is ontwikkeld door het Zoölogisch Museum van de Universiteit van Amsterdam (UvA). De site bevat ongeveer 230.000 namen. Uiteindelijk bleken dat er 30 procent meer soorten in de databank te zijn opgenomen dan oorspronkelijk werd verwacht. Volgens het Zoölogisch Museum toont dat aan hoe onvolledig het inzicht in de Europese biodiversiteit was.


Fauna Europaea vervult een voortrekkersrol in het streven naar de standaardisatie van namen van diersoorten. Toekomstige versies van Fauna Europaea zullen ook de niet-wetenschappelijke namen van diersoorten voor alle Europese landen (en taalgebieden) bevatten.

Het Zoölogisch Museum van Amsterdam werkt ook aan de opzet van een EuroHUB waarin de Fauna Europaea databank wordt samengevoegd met twee andere grote Europese databanken: European Register of Marine Species en Euro+Med Plantbase. Die samenvoeging resulteert volgend jaar in de publicatie van een Species2000 Annual Checklist met bijna een miljoen soortnamen wereldwijd.