Geavanceerd zoeken  

Nieuws:

Pagina's: [1]   Omlaag

Auteur Topic: kikkervisjes  (gelezen 250 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

herman timmermans

  • Member
  • Offline Offline
  • Berichten: 1
kikkervisjes
« Gepost op: juni 07, 2006, 22:15:53 pm »

:rolleyes: Circa 25 jaar geleden bij het duiken in de Eenode plas te Nuenen namen mijn vrouw en ik een apart verschijnsel waar. wetende waar ik snoeken kon vinden in deze plas gingen wij naar deze plek. de datum - ik zal het nooit vergeten was 22 april- Aangekomen bij de snoeken zagen wijde bodem bezaaid met kikkervisjes In eerste instantie dachten wij dat de snoeken met een feest maaktijd bezig waren. Niets was echter minder waar. Bewegingloos lagen ze op de bodem en lieten zich schoonpoetsen door de kikkervisjes. Navraag bij biologen leerde, dat deze bevestigden, dat er in de literatuur wel eens over was geschreven, doch dat slechts een paar waarnemingen dit bevestigden.

Een week of vier geleden kwamen in onze vijver honderden kikkervisjes uit ( ze zijn er nog, maar inmiddels met twee pootjes ). In deze vijver woont ook een forse karper. Op een middag kom ik thuis van mijn werk, loop naar de vijver en zie de karper onder de kikkervisjes zitten zoals wij dat jaren geleden gezien hadden bij de snoeken. In de loop vam enkele dagen heb ik hiervan een 15-tal foto's gemaakt. Een in mijn ogen vrij uniek natuur verschijnsel.

Deze foti's heb ik opgestuurd naar een aantal dagbladen, maar die hebben niets gepubliceerd. Ik heb ze echter nog steeds. Heeft u belangstelling mail dan naar: h.timmermans@chello.nl of laat het hier weten

Groeten,

Herman en sonja Timmermans  
Gelogd

tekenaar

  • Admins
  • Offline Offline
  • Berichten: 10433
  • Admingroep: Amfibieen, Reptielen & Zoetwatervissen
    • Nature in Colour
kikkervisjes
« Reactie #1 Gepost op: juni 08, 2006, 11:17:41 am »

Dit lijkt mij een bericht waard in het tijdschrift van RAVON (Reptielen, Amfibieen en Vissen Onderzoek Nederland). Ik zal ze hierover inlichten. Bij mijn weten is over dit verschijnsel nog nooit iets gepubliceerd in nederland!

Overigens vermoed ik dat het gaat om paddevisjes, maar dat terzijde.  
Gelogd
Paul Veenvliet

Vintage vakantiewoning en natuurreizen in SloveniŽ
http://www.natureincolour.eu
Pagina's: [1]   Omhoog
 

Pagina opgebouwd in 0.057 seconden met 21 queries.