Geavanceerd zoeken  

Nieuws:

Pagina's: 1 [2]   Omlaag

Auteur Topic: Beer in Duitsland  (gelezen 2851 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

kroonp

  • Validator
  • Offline Offline
  • Berichten: 2919
  • Admingroep: (korst)mossen
Beer in Duitsland
« Reactie #30 Gepost op: juni 29, 2006, 12:57:12 pm »

Citaat
Je voorstel is met terugwerkende kracht aangenomen: de bruine beer is opgenomen in de habitatrichtlijn van de Europese unie. Dat betekend dat alle EU landen waar beren voorkomen verplicht zijn gebieden aan te wijzen waarin zij verplicht zijn beren te behouden....
Betekent dus dat Duitsland nu ook van die gebieden moet aanwijzen ;)

Ik denk dat duitsland toch al snel te dichtbevolkt is. Het voordeel van de alpenlanden is, dat er gewoon door de onherbergzaamheid, grote gebieden overblijven, die simpelweg niet geschikt zijn voor menselijke bewoning e.d. En dus houdt je altijd plekken over waar de natuur de ruimte heeft.
Ik denk dat in Duitsland die plekken schaars zijn. Wil je een gezonde populatie beren, die zoveel ruimte tot de beschikking heeft, dat ze niet in buurt komen van mensen, dan heb je natuurlijk een enorm groot gebied nodig.

Lijkt mij wel heel leuk als er ook beren in Duitsland komen te wonen  :duim:  
Gelogd
Groet

Peter Kroon

tekenaar

  • Validator
  • Offline Offline
  • Berichten: 11700
  • Admingroep: Amfibieen, Reptielen & Zoetwatervissen
    • Paul Veenvliet's Art
Beer in Duitsland
« Reactie #31 Gepost op: juli 06, 2006, 11:10:16 am »

Citaat
Heb nog wel een vraagje: Ben je zelf wel eens een beer tegen gekomen in het gebied waar je woont? En zo ja,..hoe is daar door de rest van de bevolking op gereageerd?
Hier kan ik nog wel wat uitgebreider op antwoorden (had een paar dagen geleden weinig tijd). Mensen hier zijn niet verbaasd als je verteld dat je een beer hebt gezien. Iedereen kent wel mensen in zijn/haar naaste omgeving die ook beren hebben gezien. Dat bedoelde ik met het vorige berichtje. Nu moet ik daarbij vertellen dat ik in landelijk gebied woon en dat veel mensen hier kleine bospercelen en kleine hooilandjes bezitten, verspreid door het gebied. De meeste mensen komen dus af en aan op allerlij plekken in het bos of aan de bosrand.

Als ik iets zeg over beren wordt meestal gereageerd met de vraag of ik erg schrok of bang was. Mensen zijn dan verbaasd als ik antwoord dat ik niet schrok en ook niet bang was, maar wel voorzichtig ben. Dat wil zeggen, ik liep rustig achteruit (nooit rennen!) en liep zachtjes tegen mezelf te praten toen ik de beer zag. Wat ik zei maakt niet uit, maar een menselijk en rustig geluid maken kan wel helpen (zodat de beer weet welke diersoort z'n pad kruist). Omdat ik wist dat er achter de beer een steile klif was, wilde ik in geen geval de beer het idee geven dat ik haar in het nauw dreef. (Deze beer is vaak op deze plek te vinden en meerdere mensen hebben haar daar gezien. Er ligt vaak ook veel beren-ontlasting. Het kan dan ook niet anders dat de beer weet dat die klif daar is... ) Dit uiteraard over de 'toevallige ontmoeting met de beer met jongen'.

Als ik dan vertel dat sommige Nederlanders dolgraag ook een beer zouden zien, wordt met ongeloof gereageerd: mensen zijn toch bang voor beren? Door de beren blijven de toeristen juist weg!
Gelogd
Paul Veenvliet
dieren en planten tekeningen: https://paulveenvliet.art/
Pagina's: 1 [2]   Omhoog
 

Pagina opgebouwd in 0.053 seconden met 20 queries.