boommarter op wekeromse zand?

Gestart door ciska, januari 21, 2009, 13:19:38 PM

Vorige topic - Volgende topic

ciska

Wij hebben in de 1e week van januari 2009 pootafdrukken gezien in de sneeuw die sterk leken op die van een boommarter. Er lagen ook uitwerpselen die volgens ons van een boommarter waren. Weet iemand of er daar boommarters voorkomen?

hiskodevries

Als je op die vraag antwoord wilt krijgen moeten we wel even horen waar je hem gezien hebt.
maar dit kaartje http://waarneming.nl/soort/maps/376
helpt je wrsch al op weg. je kunt in die link ook jouw provincie nog selecteren dan wordt je nog beter voorgelicht (kies je onder 'Alle').

Was getekend Hisko de Vries.

Wil je een fotovraag stellen op het forum lees dan dit eerst https://forum.waarneming.nl/smf/index.php?topic=452369.0

frankmeer

CiteerAls je op die vraag antwoord wilt krijgen moeten we wel even horen waar je hem gezien hebt.
maar dit kaartje http://waarneming.nl/soort/maps/376
helpt je wrsch al op weg. je kunt in die link ook jouw provincie nog selecteren dan wordt je nog beter voorgelicht (kies je onder 'Alle').
Hoi,
Staat in de titel waar het was, Wekeromse zand dus.
Frank van der Meer

patrick van der velde

Foto's van sporen en uitwerpselen?

Tim Asbreuk

Heb het even nagezocht op wrn.nl en er komen daar inderdaad boommarters voor (het gebied ligt aan de rand van de veluwe). Maar ik denk dat we op basis van de huidige gegevens te weinig info hebben om hier een zekere boommarter van te maken.
Met vriendelijke groet,
Tim Asbreuk

mlahaye

Helemaal correct. Boommarters komen voor op de Veluwe, de Utrechtse Heuvelrug en de tussenliggende Gelderse Vallei (en ook nog andere gebieden in Nederland, maar zie daarvoor het kaartje van waarneming.nl). Echter, de sporen van boommarters kunnen erg veel lijken op andere marters (steenmarter, bunzing, amerikaanse nerts). Kortom, het is het meest waarschijnlijk dat de martersporen van het Wekeromse Zand van een boommarter waren, maar zekerheid is daarover niet te krijgen.

Vriendelijke groet,
Maurice

Draak

Het is belangrijk om hierbij de groote van de afdruk te weten en idd de lokatie, maar die was al duidelijk. Wel zou ook de ontlasting er iets over kunnen zeggen qua inhoud, alhoewel in de winter dit ook nog voor verwarring zou kunnen zorgen.
Maar dit is idd boommartergebied dus het zou goed kunnen. Leuke waarneming.

Grthnx Draak


Arjan (Draak) den Hertog