Amelisweerd krijgt er nog een snelweg bij....

Gestart door elscare, december 08, 2008, 22:13:46 PM

Vorige topic - Volgende topic

elscare

Gaan we nu echt het mooiste stuk loofbos van Nederland verknallen?? :angry:  

marcel123

#2
Er is op RTV-utrecht ook een stukje over de plannen (hoe link ik dat?)

http://www.rtvutrecht.nl/nieuws/202324


marcel123

Ik dacht dat dezelfde variant van de snelweg ook Nw Wulven bedreigd..dus post ik het hier. .
Terecht?

CiteerProtestwandeling tegen snelweg door Nieuw-Wulven 

De Milieu Werkgroep Houten (MWH) organiseert op 1 januari 2009 een protestwandeling tegen de nieuwe geplande snelweg  door het bos Nieuw-Wulven.

Rijkswaterstaat heeft de resultaten van een recent onderzoek naar de verkeersinfrastructuur bekendgemaakt. Uit dit onderzoek blijkt dat een snelweg dwars door Amelisweerd en het net aangelegde bos Nieuw-Wulven bij Houten een van de alternatieven is. In deze variant loopt de weg ook door de nieuwbouw van Leidsche Rijn.

Het onderzoek heeft veel onrust veroorzaakt bij de inwoners van de regio Utrecht. Maar ook bij de MWH. De MWH is verbaasd dat Rijkswaterstaat zo'n alternatief bedenkt die dwars door het net aangelegde bos Nieuw-Wulven loopt en een enorme aanslag betekent op de toch al schaarse natuur in Houten. MWH is van mening dat de vervoersproblemen op andere manieren moeten worden opgelost, zoals in de vorm van openbaar vervoer en het verbeteren van fietsverbindingen.
 

De protestwandeling wordt gehouden op 1 januari. De start is om 14.00 uur bij de ingang aan de Rijsbruggerweg (Net buiten de Rondweg vlakbij De Velden). U bent van harte welkom mee te lopen en tevens te genieten van dit prachtige bos dat in ontwikkeling is en dat elke keer van uiterlijk veranderd. Laten we er met zijn allen voor zorgen dat deze natuur niet verloren gaat. 

marcel123

en een nieuwe wandeling:
CiteerZondagmiddag houden de Vrienden van Amelisweerd een informatieve wandeling over de landgoederen Rhijnauwen en Amelisweerd. Niet alleen voor Vrienden, maar ook voor bestuurders die een kijkje nemen op de locatie waar Rijkswaterstaat een nieuwe Ringweg rond Utrecht wil aanleggen.

De start is om 14 uur vanaf het plein voor de Jeugdherberg Rhijnauwen. Over de weiden van boer Kees van Dijk wandelen ze langs de Kromme Rijn, langs de machtige Beuken, het Vagantenbruggetje, en lopen langs het Fort Rhijnauwen weer terug. U ervaart wat het gebied voor u betekent; u wordt door deskundigen voorgelicht wat de plannen zijn. Uiteraard komt ook aan de orde wat u zelf kunt doen om dit onzalige plan van tafel te krijgen.

Aan de wandeling zijn geen kosten verbonden.
Donaties zijn welkom op giro 405 65 70 tnv penningmeester van Amelisweerd te Utrecht.

Op 5 december 2008 startte de inspraaktermijn van de Startnotities voor de Ring Utrecht en het Knooppunt Hoevelaken. Die termijn duurt 6 weken en sluit op 16 januari 2009. De Vrienden van Amelisweerd vragen hierbij de bezwaren van "Natuur en Milieu Utrecht" mede te onderschrijven. Teken de petitie!