Sluipwesp met dank aan Danielle!

Gestart door acherontia, mei 07, 2006, 20:37:18 PM

Vorige topic - Volgende topic

acherontia

Hallo allemaal,

Alweer een tijdje geleden heb ik wat rupsen van Cryphia muralis opgepikt bij Danielle met het doel deze te fotograferen en uit te kweken. Eén van de rupsen bleek al snel geparasiteerd te zijn. Daar de rupsen er nogal een bijzondere levenswijze op na houden is het mogelijk dat het een zeer specialistische sluipwesp betreft... Mijn contcatpersoon, Mark Shaw, voor sluipwespen de guru in Europa, is erg enthousiast..... Zodra er een definitieve determinatie is vermeld ik die hier!

"Great news about the wasp ex Cryphia! I am really looking forward to knowing what it is! "


Groeten,

Jeroen

acherontia

#1
Dit verhaal krijgt nog een leuk staartje, inmiddels is de sluipwesp Europa rondgeweest en waarschijnlijk betreft het een nieuwe (onbeschreven) soort voor de wetenschap!

Zie onderstaande reactie:

Citeerby the way, following dets I have given you. But not the one ex C. muralis – which Horstmann thinks is probably an undescribed species.  He would possibly describe it if more could be obtained.

Groeten,

Jeroen

Danielle

#2
Jeroen,

Helemaal geweldig natuurlijk zoals ik al schreef in m'n PB'tje en zal m'n muur zeer goed in de gaten houden, deze kans laat ik zeker niet voorbij schieten, gelukkig zijn deze C. Muralis rupsen wel te combineren met m'n werk in tegenstelling tot de onzekere Siberische Tjiftjaf die mijn domeintje ook heeft bezocht en niet meer heb terug kunnen vinden  :angry: .

De naam Ganzevoogdii voor de sluipwesp lijkt me ook wel aardig bedacht  :lol: .

Spannend!!!
Groetjes,
Danielle

acherontia

Het schijnt daadwerkelijk een nieuwe soort voor de wetenschap te zijn. Wat nu lastig is is dat deze niet adequaat beschreven kan worden aan de hand van een enkel exemplaar. Gelukkig is Danielle bereidt om te zoeken naar meer muralis rupsen dit jaar en hopelijk zitten daar dan weer wat geparasiteerde exemplaren tussen! In de volgende Vlinders zal trouwens veel aandacht geschonken worden aan sluipwespen.

Jeroen