Hoofdmenu

Lichte acrocephalus?

Gestart door arnotenhoeve, oktober 21, 2008, 12:25:09 PM

Vorige topic - Volgende topic

arnotenhoeve

Op 21 augustus 2008 in de Ossenwaarden bij Deventer vloog dit beest voor me uit. Eerste indruk was schrikken: heel licht thee met melk kleur. Veel lichter dan de Bosrietzangers die hier massaal voorkomen. Wel ongeveer even groot; wat lomper misschien. Hij was 10 seconden zittend te zien. Daarna nog een uur gewacht, maar niet meer gevonden. 2 foto's kunnen maken. Te zien is: ronde staart (Bosrietz), lichte wenkbrauw vooral voor het oog (Brz) Gele zolen (Brz). Maar de snavel vind ik te dik ogen. Meer tuinfluiter-achtig. En de kleur is te licht. Gewoon een afwijkende Bosrietzanger?

groeten,
Arno ten Hoeve

Wouter

#1
Ik zal maar een reactie plaatsen:
Mij lijkt het een bosrietzanger. Dit is op basis van de snavel al te zeggen lijkt me. Relatief kort en stomp, met roze ondersnavel, zonder zwarte punt. Kleine karekiet heeft een dunnere en langere snavel, veld- en struikrietzanger hebben een donkere snavelpunt. Veldrietzanger heeft bovendien een duidelijkere en achter het oog doorlopende wenkbrauwstreep, dus die valt sowieso af. Struikrietzanger heeft egale tertials, die hier niet zijn te zien. De handpenprojectie is helaas slecht te zien. Bosrietzanger lijkt mij dus de enige overgebleven optie.
Verder oogt de kleur van de vogel inderdaad wat licht, maar in mijn ogen niet overdreven, misschien is het variatie.

Wouter.

oceanodroma

Is het geen Leucistische vogel?
Kan me herinneren dat er ooit eens een foto van een leucistische grote karekiet in de DB stond dat zo ongeveer dezelfde kleur had. Vind het beestje namelijk wel bijzonder licht...
Dimitri Mulder
oceanodroma