Hoofdmenu

Zoekfunctie

Gestart door wilde, september 20, 2008, 11:11:37 AM

Vorige topic - Volgende topic

wilde

Het vernieuwde uiterlijk van de site is voor mij niet erg handig. Meestal wil ik alleen maar zoeken naar een soort, maar de zoekfunctie is ver verstopt. Die staat niet in de bovenmarge. Heel jammer. Het is iedere keer een crime om die functie te vinden. Ook bij een gevonden soort is het lastig om de aanvullende gegevens van een waarneming te vinden, bijv. de locatie. Ik ben er dus niet erg positief over gestemd.
Groet, Albert de Wilde
https://www.ahw.me

Arp

Ik weet niet precies welke zoekfunctie Albert bedoelt (ik zoek zelf een soort meestal op via de soortenlijst en dat is niet vaker klikken dan vroeger), maar wat ik zelf errug mis is de oude functie "zoeken in multimedia".

Is die er nog wel, maar zo goed verstopt dat ik hem niet vind?
Is dat wat Albert bedoelt?

Hiermee zijn ook een flink aantal "links" naar wrn die ik elders aan mensen had aangereikt niet meer functioneel, zoals bijvoorbeeld foto's van bladwesplarven en dat soort dingen.

Staat het op de planning dat deze functie terugkomt?
Groetengedoe, Arp (wrn - JungleDragon)

Date Lutterop

Op de indexpagina kun je rechtsboven een zoekwoord invoeren. Soortnaam en voila, je bent er. Toch?

Groet,

Date


wilde

#3
Nou dat is een eye opener. Die zoekfunctie rechtsboven had ik gewoon niet als zodanig herkend. Ik ben nog van de oude garde die een zoekfunctie zoekt bij een aanduiding 'zoeken'.
Toch blijft het allemaal onwennig.
Bijv. Ik zocht op Colletes hederae. Die zijdebij wordt bij mij in de buurt momenteel gezien en ik wilde weten welke waarnemingen er waren en op welke locatie (met coo├Ârdinaten). Dan kom ik niet verder (via een foto) dan Westkapelle-dorp, maar de exeacte plek kan ik niet vinden, terwijl die toch waarschijnlijk wel ingevoerd is. Dat is bijzonder jammer. Bij waarnemingen zonder foto zou ik niet weten hoe aan die informatie te komen, maar ik zal weer wel wat over het hoofd zien, hoewel ik er vrij lang naar gezocht heb.
Groet, Albert de Wilde
https://www.ahw.me

hiskodevries

na zoeken kom je in dit scherm http://waarneming.nl/soort/view/24364
aai over de blauwe i icoon
of klik daarop

Was getekend Hisko de Vries.

Wil je een fotovraag stellen op het forum lees dan dit eerst https://forum.waarneming.nl/smf/index.php?topic=452369.0