Hoofdmenu

Welke camera

Gestart door Maico Weites, augustus 17, 2008, 09:48:59 AM

Vorige topic - Volgende topic

Maico Weites

Ik heb geen verstand van camera's, maar wil er toch één hebben. Ik wil hem voornamelijk gaan gebruiken voor insecten/planten.

De volgende leken mij wel goed, maar waar komt dat grote prijsverschil vandaan?

Fujifilm FinePix S9600

Fujifilm FinePix S5800

Zijn deze 'geschikt' en heeft iemand misschien nog een andere suggestie?

Maico
Waarnemingen en foto's:
Nederland: https://waarneming.nl/users/15919/
Rest v/d wereld: https://observation.org/users/15919/

frankw

Oh, ik zie dit topic nu pas B)De 9600 is een betere camera. Sneller ed..

Als ik jouw was zou ik ook naar Panasonic kijken, dit zijn ook hele leuke compact camera's.

Zie ook oa. deze topics:
http://nforum.waarneming.nl/forum/index.php?showtopic=45742

http://nforum.waarneming.nl/forum/index.php?showtopic=47008

http://nforum.waarneming.nl/forum/index.php?showtopic=39681

birdshots.eu

#2
Ik heb zowel met de Fuji S9500 als met de F9600 een tijdje m'n foto's gemaakt alsook ervoor met een Panasonic FZ7. De Fuji's zijn een stuk beter als de Panasonic camera's, hebben minder last van ruis en een mooiere beeldkwaliteit, echter heb ik indertijd uiteindelijk toch maar gekozen voor een instap-spiegelreflex camera.

Met geen van de compactcamera's ben ik echt helemaal tevreden geweest maar de S9600 kwam nog het dichtst in de buurt van de kwaliteit die ik graag wilde, een redelijk zoombereik en een redelijke lichtsterke en tot ISO400 redelijk in staat tot acceptabele beelden.

Het plezier begon echter pas echt met de instapreflex, een Canon 350D, wat een verschil qua....alles eigenlijk, geen vergelijking mogelijk. Ik heb er toen een Canon 70-200mm F4L lens bij gekocht en met deze combinatie had ik eindelijk de kwaliteit in handen om prettig te kunnen fotograferen en er nog erg goede beelden aan over te houden op de koop toe. Spiegelreflexen zijn snel, hebben erg goede beeldruis-waarden en zijn veel comfortabeler waar het op de bediening aankomt.

Inmiddels ben ik overgestapt op een wat duurdere reflex, een Canon 40D, en heb ik de instapper verkocht. De 70-200 lens echter doet nog steeds z'n werk op de nieuwe camera, echt een toplens. Een half jaar geleden heb ik er ook een 400mm lens bijgekocht om vogels te kunnen fotograferen en met deze twee lenzen heb ik eigenlijk voor al mijn doeleinden het juiste bereik in handen. De 70-200 gebruik ik voor sport en grotere vogels maar ook bijv. voor portretten is het een fijne lens.

Het kost wel wat meer maar het plezier is zoveel groter met een reflex en een paar bijbehorende lenzen. En het lijkt een hoop geld, is het ook misschien wel, maar een ander gaat op vakantie en geeft vergelijkbare bedragen (vaak nog meer zelfs) op zo'n manier uit, in een periode van een paar weken, terwijl ik van dezelfde bestedingen nog jaren plezier tegemoet kan zien  :duim:

Groeten, Ray

p.s.
Kijk eens naar de Nikon instapreflexen, erg goed en heel betaalbaar.

frankw

#3
Citeer
Kijk eens naar de Nikon instapreflexen, erg goed en heel betaalbaar.
Of naar Canon, Pentax en Sony  ;)

Maar het is idd wel zo dat spiegelreflex camera's (bijna) altijd een betere foto zullen maken.
Alleen het probleem kan wel het kosten plaatje zijn. Als je bijvoorbeeld een vergelijkbaar bereik en lichtsterkte, zoals de meeste SLR-types hebben, wilt kopen voor een SLR dan moet je een flink volle knip mee nemen. Als je bijvoorbeeld kijkt naar de Panasonic FZ-8 dan heeft die een bereik van (omgerekend) 36-432mm F2.8-3.3. Als je voor een SLR een 400mm 2.8 of 4.0 haalt dan kost die je snel enkele 1000-en euro's. En dat is dan wel de kracht van de SLR-types; die hebben een groot bereik met een hoge lichtsterkte. Alleen dus met slechte(re) ruiswaarden, minder snelheid etc.


edit: SLR zijn dus spiegelreflexen en SLR-type camera's die lijken op een SLR maar dit niet zijn (geen spiegel, geen verwisselbare objectieven) vaak met veel zoom en de mogelijkheid om handmatig in te stellen.