Rondje Wieringen/Wieringermeer

Gestart door BWoets, april 09, 2004, 18:27:28 PM

Vorige topic - Volgende topic

BWoets

Vanmiddag om half 2 even een rondje gereden met een andere vogelaar in het eigen werkgebied.
Het leverde enkele leuke waarnemingen op.

Allereerst bij het Dijkgatbos in de natte weilanden 2 Witgatjes, 2 Waterpiepers en er vlogen 7 Boerenzwaluwen boven die later naar Zuid gingen. Echt op trek dus. In de Dijkwielen als elk jaar tot laat in mei (vorig jaar 26 mei) Toppers. Nu nog Tientallen.

Vervolgens langs de IJsselmeerdijk 2 Reeen in het land, groepje van 10 Kneuen en een Veldleeuwerik zong zijn liedje.

Bij Den Oever zwommen nog steeds 2 Kuifduikers die inmiddels in zomerkleed zijn. Verder een paartje Grote Zaagbekken (zijn er veel al weer van vertrokken) en 3 Middelste Zaagbekken.
Op de Leidam tussen de Aalscholvers stonden 4 Lepelaars te rusten en in de Waddenhaven zwom nog steeds een adult winterkleed Roodkeelduiker.

Verder hier 2 Zeehondjes (denk jongen van vorig jaar). Het zijn erg nieuwsgierige beestjes. 1 lag op het slikhoekje in de NO hoek van de haven (ligt daar regelmatig) en 1 kwam op 10 meter even kijken hoe het met ons ging (dichterbij kon hij niet want daar begon de pier)

Op het Schor hadden we vol tegenlicht dus dat leverde weinig op.
Tientallen Bontbekken, Tureluurs en enkele Bonte Strandlopers konden we er met zekerheid uithalen. Verder wat alarmerende Grutto's, Wulpen en een Zilverplevier.

Op de terugweg nog een mannetje Bruine Kiekendief.

Geslaagd middagje zo tussen half 2 en 4 uur.

Groeten!  :D
Met vriendelijke groet,
Bob Woets