discussie over het Nedrlandse landschap

Gestart door bioplek, augustus 07, 2008, 14:17:32 PM

Vorige topic - Volgende topic

bioplek

Het ministerie van LNV organiseert een discussie over de toekomst en het gebruik van het Nederlandse landschap.


http://www.minlnv.nl/portal/page?_pageid=1...s_item_id=23505
Gr. Gerard Scholte

birdingholland

Ja, da's mooi zulke discussies...

Men (=de overheid in welke gedaante dan ook) wil een bepaalde kant op. Neem bijvoorbeeld het volbouwen van het groene hart. Daar is een hoeveelheid weerstand tegen, zo beseft men.

Nu kun je gewoon je visie doorduwen (vooral lagere overheden zijn daar heel sterk in), maar je het ook verkopen als de wil van het volk.

Dat doe je door dit soort discussies te plannen. Burgers laten het daar sowieso afweten, dus hou je wat boeren, jagers, projectontwikkelaars, grondbezitters en een enkele kwibus over.

Aan het eind van de discussie, die overigens over het algemeen mooi richting wordt gegeven zodat er niet al te veel van het doel af gediscussieerd zal gaan worden, tel je het aantal deelnemers, pluk je de reacties en richtingen eruit die je wilt hebben, en voila: Het groene hart kan worden volgebouwd, want dat is de uitkomst van de discussie gebleken....

(het groene hart is hier voor het nut van het voorbeeld gebruikt, je kunt er elk ander willekeurig voorbeeld voor in de plaats zetten....)

Wat een geleuter, discussie over de toekomst en het gebruik van het nederlandse landschap.
Voor de ongelovigen wil ik wel vast verklappen wat de discussie gaat brengen: meer huizen, meer wegen, meer bebouwing en meer recreatiegroen. Dat laatste komt dan in de vorm van een plan en behelst waarschijnlijk een visvijver of buurtbos, en zal nooit verder komen dan het stadium van plan.

Het wordt tijd dat de Nederlandse bevolking eens door gaat hebben hoe erg men bij de neus genomen wordt door dit soort acties.....

Zo, en nu weer wat vrolijkers gaan doen :grin:

Groeten,


wimtegels

Met vriendelijke groet,

Wim Tegels