insectenweekend LIW- KNNV

Gestart door Louis.Boumans, juli 31, 2008, 00:20:30 AM

Vorige topic - Volgende topic

Louis.Boumans

Westdorp (Drenthe) augustus 2008

Van 29 tot en met 31 augustus 2008 organiseert de Landelijke Insectenwerkgroep van de KNNV – Vereniging voor Veldbiologie weer haar zomerweekend. We gaan deze keer naar Westdorp in het oosten van Drenthe. We verblijven in kampeerboerderij Tweehek.

Programma

Het insectenweekend wordt op vrijdagavond om 20.00 uur geopend met een lezing en eindigt op zondagmiddag om 15.00 uur. Bij mooi weer zullen we op vrijdag- en zaterdagavond de vanglamp opstellen om nachtvlinders te kijken. Nadere informatie over excursieterreinen en lezing volgt in het programma dat aan de deelnemers wordt toegezonden.

Terreinen

In de omgeving van Westdorp zijn de zandgebieden van de Hondsrug te vinden, die onderdak bieden aan de insecten van drogere gronden. Daarnaast zijn er de (restanten van) Hoogveengebieden en is het dal van de Hunze niet zo ver weg. Een unieke ervaring om eens insecten bovenin de bomen te zien biedt wellicht het Boomkroonpad. Het is al met al een zeer afwisselende omgeving waar iedere insectenliefhebber zijn hart kan ophalen.

Deelname

De kosten voor het weekend bedragen € 33,-. In deze kosten zijn inbegrepen: 2 overnachtingen, 2x ontbijt, avondeten zaterdag, koffie en thee.

Niet leden van de LIW mogen een keer deelnemen tegen de deelnamekosten van € 33,-.

Voor nadere informatie en/of opgave kunt u terecht bij:

Arjan van der Veen:     liw@knnv.nl, tel. 0320 – 246631

Koos van Brakel:        tel. 0348-417032


website LIW

AndreVrijens

#1
Ik ben van de partij. Meerijders altijd welkom, ik rijd vanaf Den Helder via de afsluitdijk, Leeuwarden, Groningen en Assen naar Westdorp.


toegift:

http://groep.tweehek.nl/groep/
mvg.  André