Geavanceerd zoeken  

Nieuws:

Pagina's: [1]   Omlaag

Auteur Topic: Project fietsrouteplanner  (gelezen 376 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

marcel123

  • Member
  • Offline Offline
  • Berichten: 11694
Project fietsrouteplanner
« Gepost op: februari 08, 2006, 16:04:37 pm »


 Al een paar jaar is een van de meest gestelde vragen aan de Fietsersbond: ĎIs er ook een routeplanner voor de fiets?' Voor de auto bestaan al planners, voor de fiets zijn die er nog niet, of ze zijn niet goed genoeg. De reden van deze omissie: er bestaat geen database waarin alle fietsverbindingen zijn opgenomen en er bestaat al helemaal geen database met extra informatie over al deze verbindingen. Voor commerciŽle partijen is het verzamelen van die gegevens niet aantrekkelijk. Met subsidie van provincies en met behulp van heel veel fietsers gaat de Fietsersbond deze klus nu wel klaren.

Bij het samenstellen van een fietsrouteplanner wordt uitgegaan van een aanpak per provincie. Een provincie biedt de juiste schaal om het project stapsgewijs te ontwikkelen. Daarbij sluit de planner vaak goed aan op het provinciale beleid. Met een goede fietsplanner stimuleer je het fietsgebruik en dat is weer goed voor gezondheid en milieu. Met een fietsplanner kun je bovendien regionaal toerisme stimuleren. De provincie betaalt de Fietsersbond voor de coŲrdinatie en begeleiding van de vrijwilligers en de verdere ontwikkeling van de software. Daarnaast stelt de provincie kaartmateriaal ter beschikking. De Fietsersbond staat borg voor de kwaliteit van de planner en voor aansluiting op andere provincies.

Meer info www.fietsersbond.nl/spoorzoeker.


 
 
 
 
 

Imperator

  • Member
  • Offline Offline
  • Berichten: 3359
Project fietsrouteplanner
« Reactie #1 Gepost op: februari 08, 2006, 17:36:50 pm »

da's gaaf!!


Trees
Gelogd
vriendelijke groet,

Trees

marcel123

  • Member
  • Offline Offline
  • Berichten: 11694
Project fietsrouteplanner
« Reactie #2 Gepost op: april 06, 2006, 18:54:17 pm »

http://www.daarmoetikzijn.nl/

Heb het even getest maar het is nog niet mogelijk om een dagje uit te kiezen naar de kuifkoekoek..

Het aantal toepassingsmogelijkheden en uitbreidingsmogelijkheden van de site is erg groot. Nu al kan de gebruiker de postcode opvragen en invoeren in zijn favoriete routeplanner om zijn ideale plek te bereiken. In de toekomst zou een koppeling met een routeplanner gemaakt kunnen worden om de gebruiker te helpen bij het uitzetten van zijn mooiste route, als aanvulling op de kortste en snelste route wat nu al bij de meeste routeplanners kan. Koppeling met bestanden met campings, hotels of bungalowparken kan de gebruiker helpen bij het vinden van een geschikte overnachtingsplaats. Koppeling met bestanden over fiets- en wandelroutes kan de gebruiker helpen bij het vinden van zijn mooiste route.

Citaat
Op basis van zelf opgegeven voorkeuren wordt een kaart gemaakt waarop te zien valt waar het Nederlandse landschap het best met de aangegeven wensen overeenkomt. Het kaartje kan worden ingezoomd en er kunnen plaatsnamen en postcodes worden opgevraagd. Zo weet de bezoeker precies waar hij heen moet. Dit levert soms interessante gebieden op, waar je niet zo snel aan denkt.

Het persoonlijke kaartje wordt gemaakt op basis van 15 kenmerken van het landschap. Voor deze kenmerken kan de gebruiker aangeven hoeveel ervan aanwezig moet zijn in zijn ideale landschap. De website berekent aan de hand van objectieve geo-informatie een persoonlijk kaartje. Daarop kan hij of zij zien waar Nederland het meest aantrekkelijk is om te fietsen, te wandelen of te wonen. Aan de basis van de website liggen bestanden die zijn afgeleid van bestanden van de Topografische dienst, RIVM, CBS, Rijksdienst voor Monumentenzorg en Alterra zelf. Naast het vinden van de ideale omgeving, kan de website ook gebruikt worden om bijvoorbeeld een stille omgeving te vinden of het gebied met de meeste bezienswaardigheden. De website kan ook gebruikt worden om in de herfst de gebieden te vinden met bloeiende heide.
« Laatst bewerkt op: april 06, 2006, 18:55:34 pm door optilete »
Gelogd
Pagina's: [1]   Omhoog
 

Pagina opgebouwd in 0.067 seconden met 20 queries.