Overige natuuronderwerpen > Excursie-aankondigingen

ZUID-Afrika

(1/2) > >>

Rick van der Weijde:
Beste luitjes,

in het kader van je moet toch wat, mij even bezig gehouden met de vakantieplannen 2006. De bedoeling is dat ik eind dit jaar richting Zuid-Afrika vertrek. Ben me nu een beetje aan het inlezen, en heb daarbij grote behoefte aan uitgebreide reisverslagen.

Iemand die er toevallig nog 1 in de kast heeft liggen die me ergens mij zou kunnen helpen??? Het mag duidelijk zijn dat het vooral vogelgericht moet zijn.

Daarnaast ben ik erg nieuwsgierig naar dé Vogelgids op dit moment voor het land Zuid-Afrika (en dus niet zoals een aantal meer algemene gidsen, het zuidelijk deel van het continent...). Wie kan mij hierin iets aanbevelen?

Tot zover bedankt.

Groet,
 

JohanvantBosch:
hallo Rick,
Voor verslagen is eurobirding.com erg handig.  NIet alleen voor Zuid-Afrika, maar waar je ook maar heen wilt. Hierop staan veruit de meeste verslagen die je op internet kunt vinden. Het is een soort aanklikbaar overzicht, dat doorlinkt naar verslagen op diverse andere site, zoals surfbirds, birdtours, netfugl.dk etc., maar ook naar lauwersmeer.com of waar dan ook. Je hoeft dan dus niet meer alle websites afzonderlijk te checken.
In een oogopslag zag ik dat er voor ZA maar liefst 161 op staan. Je kunt onderscheid maken naar de maanden waarin je gaat.
Succes!
En plezier natuurlijk!
Groeten,
Johan

JohanvantBosch:
Nu kom ik opeens niet meer in eurobirding... Voor het geval dat zo blijft.... dezelfde site krijg je via www.travellingbirder.com
Laturrr,
Johan

Rick van der Weijde:
Dankje Johan. Zal me er eens doorheen ploegen.

Groet,

redmar_woudstra:
Dag Rick,

Net als jij ga ik ook komende zomer naar Zuid-Afrika, al blijft dat beperkt tot de westkaap en kaapstad en omstreken, verder ga ik naar Namibië, Zambia en Botswana. Voor informatie ben ik lid geworden van SA-Birdnet, hier kun je echt al je vragen bij kwijt. Als je geďntresseerd bent, wil ik je de link wel even geven, heb hem nu zo niet bij de hand..

gr. Redmar

Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

Naar de volledige versie